Veckans bana 2024

Veckans bana är två orienteringsbanor med uthängda kontroller (miniskärmar) som byts ut varje måndag kl 18.00. kartorna finns i form av PDF-filer tillgängliga på OK Roxens hemsida www.okroxen.se så att den som har tillgång till en lämplig färgskrivare kan skriva ut kartan. Längden på banorna är cirka 7 km och cirka 4 km. Veckans bana finns under vår och höst. På våren 2024  är det OK Roxen som arrangerar med start vecka 15 och sista veckan blir vecka 28.  Korta banan för år 2024 skrivs ut i skala 1:7500 och den långa i skala 1:10.000. Kontrollskärmarna är försedda med reflexer för de som vill träna nattorientering. Förutom Vidingsjö startar vi vissa veckor från Ekäng, Malmslätt och Fröberget. Ekäng är 1,5 km söder om Motionscentret och kan nås med cykel eller bil. De riktigt löpstarka kan ju också springa dit. Fröberget är 500 m från Vidingsjö där parkering finns.

Veckans Bana för nedladdning

Om man vill kan man ladda upp sin GPS-rutt och se andras uppladdningar via en tjänst som heter:

För att kunna ladda upp till Livelox måste man antingen ha ett Eventorkonto (vilket alla aktiva medlemmar i svenska orienteringsklubbar bör ha), eller så kan man utan kostnad skapa ett separat Liveloxkonto. Hur det går till står på den här sidan:

Om Livelox

En GPS-fil (med filändelse .fit, .gpx eller .tcx) kan man få antingen från sin GPS klocka eller från en app i sin mobiltelefon. Det finns till och med en särskild app för Livelox som gör det hela ännu smidigare.

Anpassa utskriften till "100%", så erhålles skalan korrekt. Observera att flera veckor kan finnas tillgängliga, välj rätt vecka!

Den som vill bli medlem i en orienteringsklubb och lära sig mer om orientering kan kontakta IFK Linköping, E-post:  info@ifklinkos.se eller via hemsidan www.ifklinkos.se.

Det går också bra att stödja föreningen genom att sätta in ett bidrag på plusgiro 399952-1.

Frågor om Veckans Bana besvaras av undertecknad.

Roland Alsèn, Telefon:  0703-899 529

E-post:  alsenroland@gmail.com

 

v15-16    Kort   Lång
v17          Kort   Lång
v18          Kort   Lång