Hittaut

Hittaut

 

Hittaut Linköping pågår mellan 20 april till och med 5 november 2023

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löparrundan så aktiverar du dig samtidigt som du upptäcker nya platser. Hittaut Linköping arrangeras av OK Roxen, Linköpings OK och Stjärnorps SK. Hittaut växer för varje år och under 2023 kommer Hittaut att finnas även i Motala, Finspång och många andra kommuner runt om i landet.

Foldern med kartan är gratis och det är gratis att delta

En kartfolder kommer att finnas på ett antal utlämningsställen runtom i Linköping, Malmslätt, Ljungsbro, Stjärnorp och Ulrika. Kartan finns även digitalt på hemsidan och i appen. För info om utlämningsställen och egen utskrift av kartan, se länk: Hittautkartor Linköping 2023

Det finns också en app att ladda ner.

Totalt sett kommer det att finnas 185 checkpoints att leta upp över stora delar av Linköping och några andra orter i kommunen. Varje checkpoint är markerad i form av en aluminiumstolpe eller en plastbricka, se bilder nedan. Vid varje checkpoint finns en bokstavskod som man registrerar på sitt Hittaut-konto, med chans att vinna fina priser. Nya områden för i år är Skäggetorp, Malmslätt och Ulrika. Ett område som var med 2020 och som nu kommer tillbaka är Berg.

Vid starten kommer det att finnas 123 checkpoints utplacerade. Senare släpps ytterligare checkpoints vid:

  • Ljungsbro och Berg den 13 maj
  • Ulrika den 17 juni
  • Tannefors/Kinda kanal den 12 augusti

Observera att checkpoints i Ulrika tas in den 15 september.

 

Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor. Det är gratis att delta för skolar, medan det för företag kostar att delta.

Här kan du läsa mer om Hittaut: Så funkar Hittaut

Hittaut Linköping finns på Facebook och Instagram. 
Hittaut Linköpings hemsida: https://hittaut.nu/linkoping

Tillsammans är vi de största och bästa marknadsförarna för Hittaut Linköping så hjälp till att sprida budskapet. Alla vi som redan hittat orientering som vår aktivitet kan nu presentera konceptet på ett lättillgängligt sätt med Hittaut. Ta med en folder till arbetet, skolan eller andra kontakter och visa och berätta hur Hittaut går till. Tipsa om våra kanaler på sociala medier, sätt upp affischer (se nedan) och inspirera företag/skolor till att delta i Friskvårdsutmaningen.

Länk till: Affischer för utskrift Hittaut Linköping 2023

För att genomföra detta stora projekt med kostnader för tryck, distribution, material och priser, så har vi ett antal samverkanspartners. Linköpings kommun är viktig för projektet och är vår största samverkanspartner. Dessutom finns det ett antal privata företag som stöttar projektet på olika sätt.

Om du vill veta mer kan du även höra av dig till de i OK Roxen som är med i den lokala projektgruppen för Hittaut Linköping. 

Frågor kan också mailas till linkoping@hittaut.nu

Checkpoint i form av aluminiumstolpe

Checkpoint i form av plastskylt