Tre tävlingar i Tjust

  • 4 jul 2024

image: Tre tävlingar i Tjust

Flera medlemmar i OK Roxen inledde juli månad med att tävla i Småland. 

På bilden ses Erik, Ulrika, Britt, Annika och Janne ladda inför starten på medeldistansen.
 

Den 1-3 juli bjöd Gamleby OK och Ankarsrums OK in till tävlingar. På måndagskvällen var det sprint i Gamleby, där sex klubbmedlemmar deltog. Det var en riktig solig och fin sommarkväll. Banorna var inte så kluriga, bjöd dock på fart och lite kupering. Både jag och Maja-Stina insåg att det inte alltid lönar sig att gena... Men jag blev ändå nöjd med slutresultatet då det blev seger för min del i klassen D70.  

På tisdagen var det start för Tjust 2-dagars, en tävling som funnits i många år. I år var TC i Ankarsrum, Bruksparken. Att arenan bara var 300 meter från vår husvagn var ju inte helt fel. Tisdagens medeldistans får ömsom ris, ömsom ros från deltagare. Terrängen var strapatsrik,  bjöd på branter av varierande storlek, risig terräng och blåbär i mängd. Men även inslag av vackra hällar, vandringsled mm. Banorna hade s k skogsmål, sedan var det 500 m till avläsningen på TC. OK Roxen hade 16 tävlande till start. Christer var som vanligt i topp efter avslutad tävling.

Onsdagens långdistans lockade sex medlemmar från klubben. Terrängen var mer lättframkomlig än föregående dag, i både mitt och Bengts tycke. Lite speciell avslutning på sträckorna, gick på bro till halvön där familjen de Marès (brukspatron mm) gravmonument finns. Alla hann kanske inte se det...  Roland och Christer kom båda på 2:a plats i H80 respektive H75. 

Vi, Bengt och jag, är nöjda över att ha deltagit i tävlingarna och bra väder hade vi hela tiden.

Rapporterat av Barbro Östlund

Resultat OK Roxen