Rekordvarmt men lyckat sommarläger

  • 30 jun 2024

image: Rekordvarmt men lyckat sommarläger

Det gick åt mycket solkräm och vatten under fyra soliga och lekfulla lägerdagar i Olstorp. 

I år igen har det efterlängtade sommarlägret ägt rum enligt tradition. Trots att lägret flyttats fram en vecka från tidigare år, då det hållits under midsommarveckan, har det varit ett väldigt roligt och lyckat läger. Med mycket solkräm och vatten tog sig både ledarna och barnen igenom fyra soliga dagar. Genom en drös lära-känna-lekar och öppna och snälla barn blev gruppen snabbt bekväm med varandra vilket bidade gott för resten av veckan. Varje dag bjöds det på orienteringsträningar men självklart också massvis med lekar, bland annat var brännboll en av storfavoriterna.

Medan de två första dagarna “endast” bestod av träning och mindre lekar väntade de större aktiviteterna på onsdagen och torsdagen. Hela veckan pratades det om den älskvärda aktiviteten överlevnadsleken som för många är höjdpunkten på hela lägret, som på onsdagseftermiddagen äntligen utfördes. Trots ändrade regler från tidigare år och en mild myrinvasion var barnen nöjda.

På torsdagen väntade en dag full med tävlingar som tillsammans ledde fram till den årliga skattjakten. En längre träning hade lagts och kombinerats med en klurig tipspromenad. Vinnarna av tipspromenaden fick sedan ett försprång till nästa aktivitet där skattkartan skulle hittas ute i skogen. Efter tjugo intensiva minuter av letande var skatten funnen av ett av lagen. Trots att skatten bara räckte till det vinnande laget bjöds det på glass till resterande barn för att hålla humöret uppe!? Utöver roliga träningar och lekar bjöds det varje dag på lunch och mellis som uppskattades av de hungriga barnen. Lunchen hämtades som tidigare år på Hemköp medan melliset var förberett av ledarna. Varje ledig stund tog barnen chansen att leka en omgång maffia som varit en storfavorit genom alla år.

Sammanfattningsvis har det varit en lyckad vecka och ledarna hoppas att det var uppskattat av barnen också, och att de barn som har möjlighet vill komma tillbaka nästa sommar.

Ledarna Moa Pihlström, Fanny Waltersson, Adrian Glavich Sandell, Joel Frodin och Whilma Lindblad