Sprint-DM i Boxholm en solig torsdagskväll

  • 18 maj 2024

image: Sprint-DM i Boxholm en solig torsdagskväll

Centralt i Boxholm bakom Folkets hus kunde man kvällen den 16 maj hitta en arena som kryllade av orienterare när sprint-DM skulle avgöras. Av de 421 startande löparna var det 52 st som representerade  OK Roxen, vilket gjorde oss till näst största klubb efter Linköpings OK.

Startplatsen var belägen i en skogsdunge på en kulle, men efter startpunkten bar det av ut på gatorna. I ett område med skola och idrottsplats sågs många kryssa fram och tillbaka över de öppna ytorna och genom staket på tillåtna ställen. Även in och ut från Folkets Park-området gällde det att välja rätt väg till lämplig grind. Förutom dessa ställen var det lite enklare, men det gällde ändå att ha god kartkontakt hela vägen in mot målet.

Både på banan och vid arenan var det kul att se så många glada klubbkompisar som alla antog utmaningen på sina banor denna kväll. När det är DM delas medaljer ut och av dessa knep vi i OK Roxen 5 st guldmedaljer, 4 st silvermedaljer och 6 st bronsmedaljer. För intresserade hittar ni resultaten här: OK Roxen resultat DM Sprint 2024

Övrig kuriosa var beskrivningarna vid markan som sålde in maten på bästa sätt samt att vid besök på WC kunde man få lyssna på musikskolans repetion.

Rapporterat av Jenny Sandh