Ungdomsseriepremiär

  • 2 maj 2024

På torsdagkvällen var det dags för årets första deltävling i ungdomsserien. Åtvidaberg bjöd på fint väder, vitsippeklädda skogsbackar och snabba banor.

Ungdomsserien är en närtävlingsserie för ungdomar upp till 14 år med 5-6 deltävlingar i maj, juni, august och september. Deltagande klubbar är klubbarna runt Linköping, dvs Björkfors GoIF, Linköpings OK, OK Roxen, Stjärnorps SK och OK Eken. Deltagarna i tävlingsklasserna tilldelas poäng baserat på placering och tid efter segraren. På sista deltävlingen, finalen, koras segrarna för serien.

För många är ungdomsserien den första tävlingen man är med på, eller den första tävlingen man springer själv. Bland de 35 ungdomar från OK Roxen som deltog fanns det flera som gjorde något för första gången. Till exempel gjorde Towe Sjöberg sin första riktiga tävling när hon sprang Lätt 2,5 km. Och Melker Nedfors kommenterade sin första tävling i H10 så här:

- Sprang du H10 för första gången idag Melker?
- Ja (mumsar på pastasallad)
- Gick det bra?
- Ja (ännu mer pastasallad)
- Var det klurigare med H10 än de banor du sprungit tidigare?
- Ja, lite klurigare var det, men det gick ganska bra ändå.

Som vanligt fanns många framskjutna placeringar bland de ungdomar som sprang tävlingsklass. I både D12 och H12 blev det 2:a placeringar av Sofia Larsson och Folke Nedfors. I D10 kom Maja Tunemar 3:a, och vann gjorde Shanti Runnzell Engkvist (D10) och Greta Ljungdahl (D14).

Nästa deltävling i ungdomsserien arrangeras av LOK den 22:a maj, då hoppas vi få se ännu fler OK Roxen ungdomar!

Rapporterat av Emil Ljungdahl