Ungdomsläger och Pekingduon

  • 28 apr 2024

image: Ungdomsläger och Pekingduon

I helgen, 27-28 maj, arrangerades läger för OK Roxens ungdomar från lördag till söndag. På lördagseftermiddagen var det 16 st ungdomar i åldrarna 10-16 år och 4 ledare som träffades vid OK Denselns klubbstuga i Skärblacka.

Lägret började med gemensam orienteringsträning i anslutning till klubbstugan. Därefter väntade fika, vollybollspel och lek både ute och i gympasalen. Senare på kvällen åt vi gemensamt pizza och umgicks med bland annat frågesport och uppsnack inför söndagens tävling.

På söndagen var det efter frukost och gemensam städinsats dags att åka till Löfstad slott för att vara med på Pekingduon. Även andra ungdomar och vuxna som inte varit med på lägret anslöt till tävlingen. Totalt var det 19 OK Roxenlag som stod på startlinjen och utmanade sig i både sprint och medeldistans. Tävlingen inleddes med lätt regn och avslutades med sol.

I PM:et går att läsa följande kring terrängen: "Sprinten går i vacker och snabb slottsparksterräng, med inslag av gles lövskog. Medeldistansen avgörs i skogspartiet sydväst om slottet, där fina höjder blandas med mindre områden med skogsbruk. Kulturmark med visst inslag av vägar och stigar. Måttlig kupering men flackare uppepå. Terrängen är blötare än normalt pga. den våta våren."

Alla deltagare kämpade på väl och OK Roxens lag finns placerade på varierade platser i resultatlistan. För att nämna några kom Linnéa Påledal och Saga Lindell på 3:e plats i D16, Lukas Larsson tog hem 1:a plats i H16 tillsammans med Edwin Otterborg från LOK medan Levi Onelöv och Felix Nideborn kom på 2:a plats i samma klass. Samtliga resultat går att läsa här: Resultat Pekingduon 2024

Vi ledare vill tacka alla härliga ungdomar för en rolig helg!

Skribent: Jennie Axin