Utmanande långdistans i Kolmetorp

  • 21 apr 2024

Idag begav sig 44 roxare till Kolmetorp utanför Motala och fick springa i terrängen runt Håleberget, hemmaterrängen för OK Motala som stod som arrangörer för dagens Urban Hjärne-kamp.

Dagen bjöd på en hel del blåst, men en stor del av tiden värmde solen härligt på arenan som var på en gammal granplantering. 

Det fanns två starter, en precis på arenan för de flesta tävlingsklasser och en lite längre bort för öppna banor, och klubbens löpare fick känna på en terräng som kan beskrivas som en blandad kompott. De öppna banorna gick genom några stråk av drömterräng, men det var flera av löparna i tävlingsklasserna som beskrev sin del av terrängen som jättekuperad, sjukt jobbig, stenig och ”pinnig, armarna blev ju helt slaktade”. 

OK Roxen dominerar som vanligt i flera av klasserna och flera av klubbens löpare tog sig upp på pallplaceringar. Där hittar vi bland annat Shanti Runnzell Engkvist som kom etta i klassen D10, samt Ida Dalhammer och Melker Nedfors som var snabbast i klasserna Svår 3km respektive Mycket lätt 2km. Men de fina placeringarna slutar inte där, klubben hade även  åtta andraplaceringar och sju tredjeplaceringar. En framgångsrik dag för OK Roxen helt enkelt! 

Länk till resultatlista för OK Roxen: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=40141&organisationId=610

När man kommit i mål, hittat fram till duschen genom alla granar och kanske inhandlat en korv i markan kunde man gå tillbaka till bilen och åka hem, nöjd och glad efter att ha sprungit både tävlingen idag men även Motalaträffen igår som många av klubbens löpare gjorde!

Skribent: Tyra Lindell