Motalaträffen 20 april

  • 21 apr 2024

I kallt men fint vårväder genomfördes på lördagen medeldistanstävlingen Motalaträffen med Motala AIF som arrangör.

MAIF hade hittat en för säsongen torr och fin arena alldeles intill riksväg 34, ungefär 1 mil öster om Motala. Av torsdagens snöfall syntes knappt ett spår i terrängen, så det blev äntligen första östgötatävlingen utan spårsnö.

Det bjöds på flack men överraskande lättsprungen och fin terräng där banläggaren hade sett till att ha rekordmånga kontroller på de knixiga medeldistansbanorna. Jag hade exempelvis 20 kontroller på lite drygt 4 km vilket gjorde att rätt utgångsriktning var väldigt viktigt för att minimera löpvägen mellan kontrollerna. De grönrastrerade områdena var ofta finare att springa i än väntat och den goda sikten bjöd in till tempoväxlingsmöjligheter för de som hade lite krut i benen.

Hela 50 Roxen-löpare tog chansen att testa vårformen, många för första gången i år. Klubben tog hem fyra segrar genom Roland Alsén i H80, Sören Nilsson Påledal i H50, Anna-Stina Påledal i D45 och Charlotte Nedfors i D35. Bland ungdomarna blev det pallplatser för Felix Nideborn (2:a H16), Folke Nedfors (2:a H12), Jacob Påledal (3:a H20), Lukas Larsson (3:a H16) och Fanny Waltersson (3:a D20).

/ Henrik Pettersson

Ibland är det kontrollplock även på tävling

Ibland är det kontrollplock även på tävling.

Elsa Axin var så här glad på upploppet.

 

Britt Pettersson gjorde säsongspremiär.

Jacob Påledal öste på på upploppet.

Johan Larsson nöjde sig med att vara coach.