Tävlingshelg i Småland 13-14 april

  • 14 apr 2024

image: Tävlingshelg i Småland 13-14 april

Med siktet först inställt på att åka nordost till Södermanland och Stigtomtakaveln blev det i stället en resa söderut för en tävlingshelg i Småland där det blev mycket rött/vitt/blått i skogen och framförallt på prispallen. 

En tidigt start ifrån Östergötland mot lördagens drabbning utanför Mariannelund. Relativt skönt väder där många av oss valde att springa i t-shirt även om vissa fortfarande (förmodligen av vana ifrån vintern) sprang med våtsockor. Blandad terräng som för det mesta var lättlöpt även om det fanns en del inslag av grenrester ifrån gallring/hyggen som krävde att man fick lyfta extra på fötterna. För de längre banorna förekom detaljrika höjdpartier, för de kortare blandskog med genomkorsande av vägar och stigar samt inslag av SIS-hem med höga staket och kameror. 

Totalt 16 stycken startande ifrån OK Roxen och det blev många fina prestationer: OK Roxen resultat Mariannelunds orientering

Vissa av oss valde att stanna kvar i Småland över natten där vi bodde i Eksjö på vandrarhem. Passade även på att åka förbi och kika på den tusenåriga Kvilleeken som är en av de grövsta ekarna i hela Europa.


Efter frukost med den obligatoriska sportgröten begav vi oss mot Aneby för att ansluta med resterande gäng ifrån OK Roxen, totalt 17 startande denna väldigt blåsiga och kalla söndag. Generellt mycket fin skog med inslag av sankmarker och hyggen, detaljrik men samtidigt lättlöpt terräng.

Även denna dag gick det bra för OK Roxen med många pallplatser där i alla fall en av oss fick en ostkaka.
Resultat OK Roxen Anebyorienteringen  

Rapporterat av Johan Larsson