Kolmårdsdubbeln

  • 9 apr 2024

Kolmårdsdubbeln, 2024-04-06--07, med medel och stafett.

Medeldistansen:

I helgen gick säsongens första östgötatävling av stapeln. Lördagens medeldistans bjöd på kluriga banor och utmanande underlag. 42 tuffa Roxare trotsade snön och för några innebar starten debut i elitklass. Terrängen bestod mestadels av öppen tallskog med ganska lätt framkomlighet och måttlig kupering. Noggrannhet var viktigt då stigar täckts av snö och diverse andra spår trampats upp av tidigare passerande orienterare. 

Vädret var kanske inte på topp men det var det flera Roxare som var! Lukas Larsson slog till med vinst i H16 och lika så Sören Nilsson Påledal i H50, Nils Nedfors i H40, Roland Alsén i H80 och Anna-Stina Påledal i D45. Även många andra fina prestationer gick att finna.

På det stora hela en bra dag för Roxen!

Stafetten:

Under söndagen gick kolmårdskavlen av stapeln lite norr om Norrköping, i Ågelsjön. Vädret bjöd på variation av både regn och sol. Men i skogen så var det fortfarande vinter med snö på marken, som gjorde terrängen aningens mer tunglöpt i den annars inte allt för kuperade tallskogen.

OK Roxen ställde upp med 8 lag på den leriga startlinjen. De som lyckades bäst resultatmässigt var D150 där Susanne Aldén, Maria Lillieström och Anna-Stina Påledal tog hem en imponerande första placering! Även grabbarna i H13-16 gjorde en imponerande insats och kom på en fjärdeplats. Totalt 6 av Roxens lag lyckades med en topp tio-placering!

Rapporterat av Whilma Lindblad och Tilde Eveborn.