Premiär för Swedish League i Skåne

  • 30 mar 2024

image: Premiär för Swedish League i Skåne

Utmanande, stenigt och roligt är tre ord som beskriver premiärhelgen av Swedish League i Skåne.

Åtta roxare tog sig an två dagar av tuff orientering i Göingeskogarna, på gränsen mellan Blekinge och Skåne. Skogen var fylld av både en del fina områden, men även stenar i mängder. Det gällde att passa fötterna ordentligt.

Klockan ringde väldigt tidigt i fredags morse och resan nedåt i landet påbörjades. Helgen inleddes med en långdistans, passande eftersom det var långfredagen, där Jacob i H20E krigade sig igenom 11 km, Tyra och Fanny i D20E 9,2 km och Joel i H18E2 8,2 km långa banor. Det gällde att fylla på med energi under tiden för att inte tappa varken fokuset eller humöret fullständigt. Både Jacob och Joel sprang hem fina placeringar och hamnade på en 25:e respektive 15:e plats. 

Sprang man inte elitklasserna på Swedish League fanns även vanliga och öppna klasser som Anna-Stina, Sören, Linnéa och Moa sprang. 

Förmiddagen bjöd på finfint väder och lagom till regnet kom var alla i mål och färdigduschade och kunde åka till campingen i Olofström där både vi från Roxen och TGOK bodde i små men mysiga stugor! På kvällen blev det middag på Time2Eat innan alla slocknade tidigt på kvällen, trötta men glada. 

På lördagen var det dags för medeldistansen med banlängder som kändes något mer tilltalande än på fredagens långdistans. Benen var trötta från dagen innan, men terrängen var något bättre och fick allt att kännas lättare. Snart hade alla spurtat i mål även denna dag och överlag verkar alla vara hyfsat nöjda med helgen (även fast vi kanske längtar hem till en något mindre stenbunden terräng…). 

Skrivet av Tyra, Fanny, Moa och Joel.