Vårtrippeln - soligt och roligt

  • 25 mar 2024

image: Vårtrippeln - soligt och roligt

Det var många från OK Roxen som gjorde säsongspremiär i Nyköping och deltog på klubbresan i samband med Måsenstafetten.

Vårtrippeln arrangerades traditionsenligt med nattorientering på fredagskvällen, långdistanstävling på lördagen och stafett som avslutning på söndagen. Roxen hade fokus på fredagsmys och lät pannlamporna vila. Den stora truppen anlände i stället på lördagen till arenan ca 3 km sydväst om Nyköping alldeles intill golfbanan och slalombacken. Där väntade fin och detaljrik terräng i Ryssbergens naturreservat och banorna bjöd på många kontroller så vägvalen blev mestadels rakt på. Klurig orientering och premiärnerver gjorde att det surrades en hel del om bommar i eftersnacket. Givetvis hade Roxen i vanlig ordning flera topplaceringar men särskilt glädjande var att vi var bland de klubbar som hade flest startande och en bredd från miniknat till 80-klassen. 44 startande i tävlingen där det deltog drygt 1400.

Resultat OK Roxen Nyköpingsorienteringen


Miniknatfoto: Emma Östlund

Efter en lördag i vårsolen var det dags för incheckning i elva fyrbäddsrum på Sunlight Hotel i centrala Nyköping. Flera passade på att ta ett dopp i hotellets bassäng, gymmet utnyttjades, promenader avverkades, lördagsgodis inköptes och analyser i Livelox studerades. Med ny energi tog vi oss till Superbowl för partybowling och under en timme i discolampornas sken var det jämna dueller. Här blev det revansch för en del som gjort krokar i skogen men nu såg till att kloten gick rakt och gav utdelning när käglorna föll. Den efterföljande tacobuffén blev en perfekt avslutning på dagen.

När en god hotellfrukost hade intagits på söndagen var det dags att åka till Ryssbergsskogen igen och ta på nummerlapparna inför Måsenstafetten. Det var en konkurrenskraftig start på årets stafettsäsong med 80 herrlag och 43 damlag så våra lag i H17 och D17 mötte ett tufft motstånd. Det var härliga kämpatakter i OK Roxens 10 lag med en bra blandning av dam-, herr-, ungdom, mix- och veteranlag. I D14 höll sig Alva, Tuva och Greta i framkant och kom på en 4:e plats. Susanne A firade födelsedagen på bästa sätt genom att växla först i D150-klassen vilket Anna-Stina och Maria lyckades hålla i så att det blev en seger.

Resultat OK Roxen Måsenstafetten


Foto: Hugo Lillieström

Väderprognosen hade indikerat kyla och risk för nederbörd på söndagen men vädergudarna var på vår sida och det var inte förrän på hemvägen som vindrutetorkarna fick börja jobba. Så förutom att vi hade en väldigt rolig helg i Sörmland hade vi även tur med vädret.

Maria Lillieström