Roxens juniorer redo för Swedish League

  • 20 mar 2024

image: Roxens juniorer redo för Swedish League

I påskhelgen är det premiär för Swedish Leauge 2024. Här tar vi pulsen på de fyra juniorer från OK Roxen som skall delta på tävlingarna i Skåne.

Elva deltävlingar ingår i årets serie där det väntar två tävlingar under påsken, en medel- och en långdistans under Närkekvartetten, alla SM-tävlingar och en finalhelg i Dalarna som avgörs i september. FK Göingarna är arrangör för premiären och utlovar en terräng som främst består av vildmarksbetonad gran- och bokskog i nordöstra Skåne där det passande nog blir långdistans på långfredagen och en medel på påskafton.

Joel Frodin, Tyra Lindell, Jacob Påledal, och Fanny Waltersson är juniorerna från OK Roxen som nu slipar på formen inför påsk. Joel har redan gjort säsongspremiär på sörmländska Kringelträffen den gångna helgen och övriga laddar för årets tävlingsdebut på lördag i Nyköpingsorienteringen. Juniorgänget berättar här hur vinterträningen har gått, vad de mest ser fram emot inför premiären av Swedish Leauge, säsongsplanerna framåt och svarar på ”5 snabba”.

 


Joel

Vinterträningen har gått ganska bra, hyfsat god kontinuitet och variation på träningen. Det har blivit en del fokus på löpningen och lite styrka. Jag ser mest fram emot att få prova på skåneterrängen och H18, samt testa på skala 1:15 000. Det jag främst siktar på under året är att ta mig in i O-Ringens elitklass och bara prestera så bra som möjligt

Intervall eller distansträning?
Sprint eller medel?
Springa runt eller rakt på?
Tights eller nylonbyxor?
Egen matsäck eller handla i markan?
 


Tyra

Vinterträningen har gått lite upp och ner, någon skada och förkylning hit och dit, men inget som stoppat mig från uppladdningen inför Skåne. Det blir en spännande utmaning! Jag ser fram emot roadtripen med kompisarna, men också annan terräng än hemma och ny klass så klart. Framöver är planen att det ska bli mer av både löpning och styrka så att uppladdningen inför O-Ringen blir så bra som möjligt. 

Intervall eller distansträning?
Sprint eller medel?
Springa runt eller rakt på?
Tights eller nylonbyxor?
Egen matsäck eller handla i markan?
 


Jacob

Vinterträningen har gått bra. Jag har tränat på hela vintern utan skador eller sjukdom. Det ska bli kul att dra igång säsongen på riktigt! Jag ser fram emot att äntligen få tävla igen efter vinteruppehållet. Jag har ingen direkt plan för vårsäsongen, utan satsar på att träna och tävla ungefär som vanligt. En tävling som jag ser fram emot är 10mila vilket ska bli väldigt roligt att springa tillsammans med klubben.

Intervall eller distansträning?
Sprint eller medel?
Springa runt eller rakt på?
Tights eller nylonbyxor?
Egen matsäck eller handla i markan?



Fanny

Under vintern har jag haft ett träningsprogram fokuserat på löpning via idrotten i skolan som jag har följt så bra det har gått. Jag ser fram emot att få testa på D20E för första gången, läskigt och långt men det blir kul tror jag! Säsongsplanen framåt är mycket fokus på löpningen men också så klart att ha kul!

Intervall eller distansträning?
Sprint eller medel?
Springa runt eller rakt på?
Tights eller nylonbyxor?
Egen matsäck eller handla i markan?


Stort lycka till hela gänget både i Skåne och med hela säsongen!


På påskdagen är det urpremiär av Svenska Stafettligan deltävling 1 men där har OK Roxen inga lag anmälda.
 

Vid tangenterna: Maria Lillieström