Rapport OKS årsmöte

  • 19 mar 2024

Den 6 mars genomfördes Ok Skogsströvarnas 88.e årsmöte.


 

Annika Asketun omvaldes som ordförande (3år) och Örjan Sandell omvaldes som ledamot (2år), detta innebär att styrelsen har samma bemanning som tidigare. Sedan medlemsmötet i december är  Christer Aldén adjungerad  styrelsen , detta för att vi ska vara flera som delar på styrelsearbetet.

Årsmötet är medlemmarnas högsta beslutande organ, det var 22 personer som deltog på mötet som ägde rum i klubbstugan.  Mötet genomsyrades av ett stort engagemang hos deltagarna och en vilja att tillsammans fortsätta att utveckla klubben.

En prioriterad fråga att arbeta vidare med under 2024 är att få fler medlemmar att bli engagerade i klubbarbetet, i dagsläget är det en liten klick som lägger mycket tid på vår verksamhet.  Vår förhoppning  är att vi under året lyckas få flera personer att ingå i klubbens kommittéer, då kan många göra en liten insats och det blir även roligare att göra saker tillsammans. Styrelsen har också en vilja att skapa en hemvist för enskilda uppdrag i stället för att de ska ligga under styrelsen.  Vår förhoppning är att flera medlemmar i alla åldrar kan tänka sig att tacka ja till mindre uppdrag.

En annan prioriterad fråga är att hitta en ny valberedning, Susanne Petterson och Martin Wallin som har haft uppdraget under två år lämnar det i samband med årsmötet, de har inte lyckats hitta några ersättare. 

Till årsmötet hade en motion inkommit  kring subvention av tävlingar för vuxna över 26 år.  Mötet beslutade att tillsätta en arbetsgrupp som utreder frågan och tar fram förslag som kan börja gälla 2025 efter beslut av medlemsmötet i december.  Under 2024, kommer kvar nuvarande system för subvention kvarstå (med en höjning av nivån till 1800k för att få subvention,  vilket motsvarande startavgift för 10 tävlingar).

En övrig fråga togs upp; klubbarna behöver hitta ett sätt för att minska administration och trippelarbete som uppstår när vi har två moderklubbar och en tävlingsklubb (OK Roxen). Årsmötet var eniga om att frågan är angelägen och beslutade att frågan ska lyftas på OK Roxens årsmöte den 20 mars.

Årsmöteshandlingar; verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, protokoll och motionen till årsmötet finner ni här:
https://www.okroxen.se/moderklubbarna/ok-skogsstrovarnaolstorp/arsmoteshandlingar/.

//Annika Asketun