Veteran-SM 2023

  • 14 sep 2023

Rolig sprint i Askersund och utmanande skogsdistanser i Tiveden lockade många veteraner.

21 Roxare deltog på Veteran-SM 8-10/9 varav en del sprang alla tre tävlingar, en del två och några valde att delta en av dagarna. Arrangemanget inleddes med en sprint i Askersund på fredagskvällen där arenan var fint belägen intill vattnet. 900 startande bjöds på lagom kluriga banor där man skulle se till att manövrera rätt i småstadsidyllen, välja smarta passager till innergårdar och akta sig för att springa rakt över torget (förbjudet område). In i det sista såg det ut som att Anders L skulle få med sig en SM-medalj i H55 men med retliga tre sekunder petades han ner till en fjärdeplats.

Lördag och söndag var arenan vid Stenkällegården ett par mil norr om Karlsborg och där väntade tuff orientering i Tivedens fina skogar. I PM utlovades mycket tallskog i områden med väldigt få stigar, bra sikt i småskuren, teknisk och krävande terräng. Arrangören höll vad de lovat och på medeldistansen var det över 1700 deltagare som kämpade och på långdistansen 1400. Ett par rutinerade Roxenherrar gav uttryck för att det var den jobbigaste långdistansen de någonsin sprungit. Röster hördes också om att det var en fördel med långa ben i den sugande undervegetationen och skämtsamma tongångar om att de med kortare ben knappt kunde se över ridåerna av skvattram.

I det vackra septembervädret och tuffa konkurrensen höll sig flera Roxare i framkant. På medeldistansen var Christer S väldigt nära pallen med en 4:e plats i H75 och Sören med en 5:e plats i H50. Även på långdistansen fanns det medaljer inom räckhåll när Anna-Stina blev 4:a i D45 och Sören sprang in på en 5:e plats igen.

Nästa år kommer nya chanser när Veteran-SM arrangeras i Uppland 30/8-1/9.

/Maria Lillieström

Klubbresultat OK Roxen
Sprint resultat Veteran-SM 2023
Medel resultat Veteran-SM 2023
Lång resutltat Veteran-SM 2023

Kartor, banor och rutter i Livelox
Sprint Livelox Veteran-SM 2023
Medel Livelox Veteran-SM 2023
Lång Livelox Veteran-SM 2023


Sören spurtar mot mål på långdistansen