SM Medel Timrå

  • 30 aug 2023
  • Tävling

I helgen genomfördes SM i medeldistans i Timrå.

Från OK Roxen tävlande Jacob Påledal i H18 och undertecknad i D21. Tävlingarna började med kval på fredagen i en mycket tungsprungen  terräng. Det var blött från allt regn som kommit vilket gjorde berghällar hala och mossar tunga, men även ganska stenigt som gjorde att det gick långsamt att ta sig framåt. Det var också väldigt tekniskt, svåra sluttningar där det gällde att läsa kartan hela tiden för att få sina kontroller. Nedan finns ett smakprov på utmaningarna i kval H18C som Jacob sprang. Detta gjorde att det blev väldigt långa tider i alla klasser och det var många som gjorde misstag. Däremot passade svårigheterna oss från roxen, och båda två gjorde bra lopp som tog oss vidare till A-final från kvalheaten. 

 

Efter fredagens kval var det dags att ladda upp inför lördagens finaler. Finalerna gick i ett liknande område som kvalet men med lite mer lättlöpta partier uppe på höjderna. Däremot skulle en brant sluttning passeras på slutet av banorna, där den blöta mossan och branterna gjorde att man var glad att komma ner helskinnad, det var väldigt svårforcerat och tog lång tid. Nedan finns ett smakprov på delar av A-finalbanan för D21. Det blev det långa segrartider även under finalerna, och det var viktigt att hålla i tekniken för det fanns många luriga områden där det gick att göra misstag. Både Jacob och undertecknad gjorde ett sämre lopp i finalen, lite för många misstag gjorde att slutplaceringarna blev 32 respektive 39. 

Det blev en tuff helg i Timrå med fysiska och tekniskt utmanande banor, men med lopp som räckte till A-final så får var vi ändå nöjda med prestationerna!