Götalandsmästerskapen

  • 17 aug 2023

I helgen avgjordes Götalandsmästerskapen i Ed. På Fredagsmorgonen åkte 49 östgötar med bussen mot Ed. Bland dessa fanns sju riktigt starka Roxare. 

Götalandsmästerskapen startade med en klurig sprint inne i soliga Ed. Där lyckades Lukas Larsson springa hem ett Guld i H14 och Line Nideborn ett Brons i D18.
 
På lördagen var det dags för långdistans för ungdomarna och medeldistans för juniorerna. Tävlingsplatsen var i Elfljungarna. Många lurades av att det var 2,5 m ekvidistans och trodde det skulle vara svag kupering men de som trodde det blev snabbt motbevisade. Istället bjöds det på väldigt krävande och kluriga banor. 
 
På eftermiddagen fanns det mycket fritid då vissa till exempel valde att bada och andra att spela pingis på Hagaskolan där vi bodde. På kvällen var det sedan dags för prisutdelning. 
 
På söndagen var det dags för stafett på samma ställe som dagen innan. Där bästa Östgötalag i ungdomsstafetten blev 3:a. I det laget hittade man bland annat Lukas Larsson. 
 
Östergötland blev dessutom utnämnda till bästa hejarklack och en av de som hördes allra mest och var mest peppande var ingen mindre än Tilde Eveborn. 
 
Sammanfattningsvis bjöd helgen på utmanande och rolig orientering, fint väder och mycket skratt.
 
/Line Nideborn