Kläder/utrustning

Tävlingskläder 

För att synas på tävlingar och stärka klubbkänslan hoppas vi att alla väljer att träna och framför allt tävla i kläder med klubbens färger. Kläderna köps genom klubben. Tävlingsdräkterna är tillverkade i polyester som är slitstarkt och inte suger åt sig så mycket väta. Därför torkar de snabbt och är sköna att springa i, särskilt när det är varmt. Dessutom slipper du förstöra din träningsoverall eller andra kläder du är mer rädd om.

På orienteringstävlingar måste man ha heltäckande klädsel på benen, dvs inte shorts. Kortärmad tröja är okej. För att undvika halkskador är det bra att använda orienteringsskor eller löparskor med grov sula som tål väta.Medlemmar kan köpa OK Roxens tävlings- och träningskläder till förmånliga priser av kläd-ansvarig, se vår sida för klubbkläder.

Kompasser

Klubben har kompasser för utlåning i samband med träning. Kompasser går att köpa av försäljare som kommer ut på tävlingar eller beställa från deras webb-platser (t. ex. www.letro.sewww.olspecialisten.comwww.smsport.nu).

Tumkompass

Elektronisk stämpling

Elektronisk stämpling används på de flesta nationella tävlingarna, och även på många av våra klubbträningar. Det vanligaste stämpelsystemet idag är SportIdent. Löpare som vill tävla uppmanas att skaffa egen SportIdent-bricka (SI-pinne). Har man ingen egen bricka så kan man hyra av tävlingsarrangören till en kostnad av ca 25 kr/tävling. Klubben har även pinnar som ofta används på stafetter, Ungdomsserien och ungdomsträningar.

SI-pinnar kan beställas från www.sportident.se till en kostnad av ca 300-500 kr.