Rapport från

  • 11 mar 2024

image: Rapport från

 

Helgen V.10 startade orienteringssäsongen i Halland och många orienterare var sugna på en tur i skogen.

Helgen innehöll natt på fredagen (Kattegattnatt) medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen. För de som rest en bit och ville springa hela helgen fanns prisvärt boende på hotell med kvällsaktivitet i form av mat och quiz på lördagen. OK Roxen hade 4 representanter med under tävlingarna, Erik Helander som sprang alla 3 tävlingarna och familjen Aldén som sprang tävlingarna i dagsljus. Arrangemanget hade lockat orienterare från södra Sverige, Danmark och Norge och under alla 3 dagarna gjordes drygt 3000 starter, flest sprang medeldistansen som hade knappt 1500 deltagare.

Tävlingarna arrangerades av Laholms och Halmstads orienteringsklubbar och hade arenan vackert placerat vid Halmstads kommuns naturskola, ”Ön” vid Skedala skog, en dryg mil öster om Halmstad mot Simlångsdalen. Terrängen bjöd på granskog med mossbeklätt underlag med inslag av lövskog, snabbsprunget trots kuperingen och låga kilometertider. Arrangemanget var välordnat och vädret bjöd till och med på sol på lördagen, söndagen var lite bistrare med en del blåst.

Hugo gjorde debut i H16 klass och tyckte det var roligt men jobbigt ute i skogen. Christer satsade på H50-klass på medeltävlingen och tog en öppen bana på söndagens långdistans och var nöjd med sina båda lopp. Susanne inledde säsongen med dubbelseger i D50 och fick motta pris i form av vårblomster. Erik fick en fin 3:e plats i H55 på natten och hade jämna resultat med placeringar runt 10, 3-4 minuter efter segraren.

Familjen Aldén tyckte vårpremiären i Halland var toppen och kan tänka sig att åka ner någon mer vår till de fina arrangemangen.

Skribent: Susanne Aldén