Spännande dueller på Daladubbeln

  • 16 okt 2023

Tre topp tio-platser, lagom med gegga och härligt häng. Daladubbeln 2023 hade det mesta.

18 ungdomar och 4 tappra ledare äntrade bussen på fredagseftermiddagen för att tillsammans med LOK styra kosan mot Falun. Matstopp i Örebro och framåt 21:30-snåret pumpades madrasserna i skolsal i Falun.

Lördagen såg spännande stafettdueller och flera av våra löpare var inblandade i tuffa dueller. Inte minst gällde det Lukas Larsson och Felix Nideborn i H14. Lukas kom in som stark tvåa på förstasträckan, bara sekunden bakom tätlaget. Det läget förvaltade Felix på andrasträckan på ett utmärkt sätt. Bakifrån närmade sig dock ytterligare två lag och in på upploppet kom fyra lag hack i häl. Slutresultat: fyra lag inom tre sekunder(!) och med Roxen-grabbarna precis utanför pallen. 
- Jag såg aldrig de bakom och valde fel väg runt ett träd på slutet, suckade Felix efter sitt ruggigt starka lopp. 

Bra utgångsläge
Bra utgångsläge dock inför söndagens patrull-tävling över ultralång distans som satte löparna på tuffa prov. Och som vanligt kryllade startfältet av fantastiska kreationer i den prestigefyllda utklädningstävlingen. 

Lukas och Felix förvaltade loppet starkt och kom till slut femma totalt. 
Jakob Eveborn i par med Simon Åtting från LOK i H12 gjorde två kanonlopp och plockade dag 2 till en finfin åttondeplats. Och i H10 kutade Folke Nedfors och Sofia Larsson till sig en stark tiondeplats och fick också de fanfarer vid prisutdelningen.

Några kilometers lerklaffsande senare blev det snabbt tyst på bussen när hemresan inleddes. 

Här hittar du resultat från dag 1, stafetten


Här hittar du resultatet från Dag 2 patrulltävlingen