10-Mila 2023

  • 28 maj 2023

Under kristihimmelfärds helgen var det dags för årets upplaga av 10-mila som avgjordes i Skellefteå. OK Roxen deltog med ett ungdomslag, ett damlag och ett kombinerat herrlag tillsammans med TGOK.

Den långa resan till årets 10-mila började redan tidigt på fredagen då vi åkte buss tillsammans med LOK för att ta oss ända upp till Skellefteå. Väl där bodde vi i Folkets Park som låg på ett lagom avstånd av ca 20m till Skellefteå Kraft arena där tävlingen avgjordes. Hela tävlingen hade en speciell inramning med start, mål och växling inne på arenan, där man kunde följa hela tävlingen på storbildsskärm från läktaren. 

 

Först ut att springa på lördagen var ungdomslaget som startade på förmiddagen. I ungdomslaget sprang Lukas första sträckan, Ivar och Hugo andra sträckan, Linnea tredje sträckan och Saga fick avsluta stafetten. Det var bra stämning under ungdomskaveln med många som hejade och väldigt kul att få följa alla lag från arenan. Laget gjorde en bra insats, blev några missar till fel gaffel, men alla höll ihop det bra och laget slutade på en fin 73e plats.

Lukas spurtar in på första sträckan

Lukas spurtar in på första sträckan

Linnea på upploppet på tredje sträckan
 

Linnea spurtar sista biten på tredje sträckan

Efter lunch var det dags för damerna att ge sig ut i skogen. I damlaget sprang Susanne första sträckan, sedan följde Alice, Josefine, Moa och Fanny. Det sattes upp en hög fart direkt på första sträckan, och alla sträckor gick betydligt snabbare än vad som var beräknat då det var väldigt lättlöpt och fint i skogen. Men det fanns många kluriga sluttningar där det gick att göra misstag, så det gällde att alltid hålla koll på kartan. Alla gjorde stabila lopp, med några misstag i de kluriga sluttningarna och det slutade med en 111 plats för laget. 

Starten på damkaveln

Staren för damkaveln

Josefine spurtar in på tredje sträckan

Josefine sprutar in på tredje sträckan

På lördagskvällen innan mörkret lagt sig startade herrstafetten. Där hade vi ett kombinationslag med TGOK, och från OK Roxen sprang Jacob sträcka två, Henrik sträcka tre, Hugo sträcka fyra, Joel sträcka fem, Sören sträcka åtta och Erik sträcka tio. Det blev en fin natt där det aldrig blev helt mörkt, och även här gick det väldigt snabbt på sträckorna. Överlag var de flesta nöjda med sina lopp, några onödiga bommar men alla njöt av den fina terrängen. 

Ludvig Karlqvist spurtar in på första sträckan på herrkaveln

Ludvig Karlqvist TGOK spurtar in på fösta sträckan

Det blev en väldigt fin helg i Skellefteå, fint väder och ett bra arrangemang. Men framförallt så var det väldigt fin och utmanande terräng med roliga banor och bra stämning!