Swedish League + Torfejden

  • 7 maj 2023

I helgen avgjordes den tredje och fjärde deltävlingen i Swedish League tillsammans med publiktävlingen Torfejden i Svalboviken.

I fint men kallt väder tog sig ett gäng från OK Roxen upp till Svalboviken för att springa tävlingar i riktigt fin terräng. Lördagens tävling var en medeldistans som gick i ett område med många öppna och fina hällar, där det gällde att hålla i orienteringen för att undvika parallellfel bland mossarna. Några som lyckades hålla uppe både farten och orienteringen var Hugo Aldén som vann H14 och Anna-Stina Påledal som vann D45. I Swedish League klasserna var det 4st som sprang. Både Jacob Påledal i H18E och Fanny Asketun i W21 lyckades ta Swedish League poäng (topp 30) och kom på en 25e respektive 24e plats. Hela resultatlistan från tävlingen går att hitta här.

På söndagen var det dags för långdistans. Fortfarande genom områden med fina hällar, men nu med betydligt längre sträckor och utmanande banlängder. Dagen slutade med flertal bra resultat, där Line Nideborn, Sören Nilsson-Påledal, Susanne Aldén, Linnea Påledal och Joel Frodin alla kom top 10 i respektive klass. Resultatlistan från tävlingen går att hitta här.