Hoppa till sidans innehåll

Kläder/utrustning


Tävlingskläder 

För att synas på tävlingar och stärka klubbkänslan hoppas vi att alla väljer att träna och framför allt tävla i kläder med klubbens färger. Kläderna köps genom klubben. Tävlingsdräkterna är tillverkade i polyester som är slitstarkt och inte suger åt sig så mycket väta. Därför torkar de snabbt och är sköna att springa i, särskilt när det är varmt. Dessutom slipper du förstöra din träningsoverall eller andra kläder du är mer rädd om.

På orienteringstävlingar måste man ha heltäckande klädsel på benen, dvs inte shorts. Kortärmad tröja är okej. För att undvika halkskador är det bra att använda orienteringsskor eller löparskor med grov sula som tål väta.

Medlemmar kan köpa OK Roxens tävlings- och träningskläder till förmånliga priser av kläd-ansvarig. En tävlingströja kostar för närvarande 200 kr för ungdom och 400 kr för vuxen och en tränings-overallsjacka 450 kr respektive 600 kr. För information om beställning och priser kontakta Gith Thellsén, This is a mailto link, alternativt www.okroxen.se. Det går även bra att fråga ledarna.

Notera att kläderna säljs av OK Roxen (Pg 1060823-0) och inte av OK Skogsströvarna!

 

Kompasser

Klubben har kompasser för utlåning i samband med träning. Kompasser

går att köpa av försäljare som kommer ut på tävlingar eller beställa från deras

webb-platser (t ex www.letro.se, www.olspecialisten.com, www.smsport.nu).

Tumkompass

 

 

Elektronisk stämpling

Elektronisk stämpling används på de flesta nationella tävlingarna, och även på många av våra klubbträningar. Det vanligaste stämpelsystemet idag är SportIdent. Löpare som vill tävla uppmanas att skaffa egen SportIdent-bricka (SI-pinne). Har man ingen egen bricka så kan man hyra av tävlingsarrangören till en kostnad av ca 25 kr/tävling. Klubben har även pinnar som ofta används på stafetter, Ungdomsserien och ungdomsträningar.

 

SI_pinne

 

SI-pinnar kan beställas från www.sportident.se

till en kostnad av ca 300-500 kr.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:55 Skribent: Jan Asketun

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info