Hoppa till sidans innehåll

Måndagsträningar fortsättningsvis från Olstorp

24 APR 2020 17:21
Måndagsträningarna i Ljungsbro kommer fortsättningsvis att ske med utgångspunkt från Olstorp eller samhällsnära kartor dit man enkelt kan cykla.
  • Skapad: 24 APR 2020 17:21

Efter måndagens försök med att förlägga teknikträningen för äldre ungdomar på annan karta som kräver bilresa, har ungdomskommittén i OKS/Ljungsbro beslutat att återgå till den tidigare inriktningen. 

Corona-pandemin ställer mycket på ända och avvägningarna är inte enkla. Inte heller detta beslut är självklart eller enkelt.

Vi vill se till att våra teknikträningar är tillgängliga för alla och att samtliga träningsgrupper hanteras lika. Vi vill också ta vårt ansvar som förening i en för samhället svår tid. Just nu gör vi det bäst genom att upprätthålla vår verksamhet men samtidigt konsekvent undvika att skapa situationer där smittspridning kan uppstå. Att åka bil tillsammans med icke familjemedlemmar måste anses vara en sådan risksituation, om än kanske inte uppenbart stor.

Det är lätt att bli upprörd i en sådan här situation och tycka att beslutet är felaktigt. Vi anser ändå att uppoffringen är rimlig i den situation vårt samhälle befinner sig i. Det rör sig om ett fåtal träningstillfällen fram till sommaren. Vårt beslut rimmar också väl med Svenska orienteringsförbundets riktlinjer som uppdateras kontinuerligt. Här hittar du den senaste infon under rubriken ”SOFT uppmanar till aktivitet, men med försiktighet…

Vi kommer fortsatt jobba med att säkra upp träningstillfällen på andra kartor under helgerna, och hoppas att så många som möjligt tar dessa tillfällen i akt. Vi ska också försöka att än mer noggrant definiera syfte och mål med måndagsträningarna, så att dessa håller bästa möjliga kvalitet. I grund och botten kan vi alla vara trygga med att vi bedriver en bra verksamhet, där många hjälps åt för att skapa bra ungdomsträningar och kul aktiviteter. Det ska vi gemensamt vara stolta över.

Beslutet gäller vårsäsongen ut såvida inte nya eller tydligare riktlinjer kommer från myndigheter eller SOFT. Höstens träning kommer självklart att anpassas efter de omständigheter som då råder.

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att diskutera dem med oss.
Vi ses i skogen!

För Ungdomskommittén
Jonas Lindell

Skribent: Jonas Lindell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info