Hoppa till sidans innehåll

Bra kämpat och utklätt i Dalarna

17 OKT 2022 19:41
20 tappra ungdomar och 5 (möjligen än mer tappra) ledare styrde sin vana trogen kosan mot Falun och Daladubbeln 2022.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2022 19:41

OK Roxen har starka traditioner när det gäller denna annorlunda och inspirerande tävling som i många år varit träningsmål och kulmen på den intensiva orienteringshösten för våra ungdomar. I år var tävlingen tillbaka i full kraft, vilket bl a innebar övernattning på hårt underlag i skolsal, och märkligt nog ett ljummare vuxenintresse jämfört med fjolårets resa med hotellövernattning…

Upplägget

Tävlingsupplägget är detsamma som tidigare: par-stafett på lördagen över medeldistans, ultralång patrulltävling på söndagen och ett sammanlagt resultat. Samt, självklart och höjdpunkten, utklädnadstävlingen på söndagen. På arenan sågs vid sidan av OK Roxens fantastiska kreationer flygplan, vindsnurror och en kräftbur bland de mer iögonfallande uppenbarelserna. Att kolla målgången för Daladubbeln är verkligen en upplevelse.

Årets höjdare

Här en summering av årets höjdpunkter:

Årets utklädnader sträckte sig från husvagnsekipage till Aliens till pirater till kräftskiva till…

Årets traditionsbrott uppstod när traditionsenliga krogen Golden Palace visade sig var stängd för renovering och vi fick nöja oss med Hong Kong (restaurangen alltså). Det gick bra det också.

Årets modigaste var helt klart Jakob, Levi, Greta och Joel som lierade sig med löpare från andra klubbar för att få chansen att springa när inte de egna klubbkompisarna räckte till.

Årets tortyr 1 uppgavs helt ogrundat vara det högljudda sovandet från några av oss manliga ledare…

Årets tortyr 2 uppstod fram på småtimmarna i den ena av våra lektionssalar när lyset plötsligt och automatiskt slogs på, och slogs av. Och slogs på igen, helt utan anledning och mönster. Och så där höll det på…

Årets flyttare var de som tvingades byta sovsal på grund av punkten ovan

Årets ”jag sover igenom allt” var de som inte förstod problemet under punkten Årets tortyr 2 ovan. Utan glatt sov vidare.

Årets klättrare var utan tvekan Meja Lindblad och Tuva Sandh som tog 22 placeringar på söndagens långa bana. Lika många placeringar klättrade Joel Frodin i samarbete med sin löparkompis från Dalaportens OL.

Årets bästa placering blev 17 som snabbfotade Felix Nideborn och Lukas Larsson fixade i H14.

Bra kämpat av alla er som var med! För dig som inte var med – chansen kommer igen nästa år.

Under tiden kan du ta del av alla kul bilder och filmer på Facebook och här hittar du våra klubbresultat.

Skribent: Jonas Lindell
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info