Hoppa till sidans innehåll

Roxenpatruller på Höstlunken

06 NOV 2022 20:31
Solig rolig tävling med långa banor i Huddinge.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2022 20:31

I inledningen på inbjudan till Höstlunken var uppmaningen: "Spring med en kompis på en krävande och rolig ultralångdistans i den fina Södertörnsskogen". Två patruller från OK Roxen nappade på detta och anmälde sig - far och son Frodin i H21B samt herr och fru Lillieström i HD50 Mix. 

För Joel och Johan väntade en 12 km lång bana och de följde arrangörens tips om att ta med egen energi på de längre banorna. Två kexchocklad fanns med bland utrustningen när starten gick denna soliga novemberförmiddag. I normala fall tampas de med jämnåriga löpare i H16 och H50 men nu bestod det tuffa motståndet av killar som hör hemma i H21 och H20. 

Maria och Anders sprang mot jämnåriga i mixklassen för 50-plussare på en bana som mätte 8 km och taktiken var given. Anders hade fokus på orienteringen och Maria på att hänga med i högsta möjliga fart. En fördel för den snabbare var att det fungerade att ta en kisspaus och sedan springa ifatt utan att tid försummades. Terrängtypen kändes igen från 25manna så ett antal höjdmetrar fick avverkas, detaljer checkas av och det blev även en hel del löpning på stig med mycket rötter och sten. 

En bit in i loppen så stötte Roxenpatrullerna på varann då båda skulle till samma kontroll. Tillfälle att heja på varann och kolla hur det gick. Johan och Joel gav uttryck för att de hade lite problem med kartskalan, ovant och svårläst då det var 1:15 000. I mixklassen var det lyx med 1:7 500. 

Lillieströms taktik gick hem och det blev en andra plats i klassen där 19 patruller kom till start. Även Frodins var nöjda med sin insats och tyckte att de fick ett bra långpass. "- Jag hade en bra draghund idag", sa Johan. 

Länk: Resultat Höstlunken

Länk: Livelox Höstlunken


Banan för H21 B med Frodins rutt

Banan för HD50 Mix och Lillieströms rutt

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info