Hoppa till sidans innehåll

Klubbresan till Borås satte punkt för tävlingssäsongen

13 NOV 2022 18:31
Ett stort och glatt gäng tillbringade helgen tillsammans för klubbresa och O-event i Borås.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2022 18:31

O-event i Borås har funnits som arrangemang i många år och fokus ligger framförallt på barn och ungdom där klasserna är väldigt stora. I år lockade tävlingarna cirka 2000 - 3000 löpare varje dag. Tidigare år har flera Roxare sprungit tävlingarna, men i år var första gången som vi hade klubbresa till O-event. Något som kändes som ett väldigt lyckat koncept. Mycket roligt att sysselsätta sig med och härligt att få umgås tillsammans under en hel helg. 

Fredagen inleddes med natt-sprint med mål på Borås arena dit vi hade gångavstånd från boendet. Vi bodde i 10 olika "Elefantstugor" på Borås camping, där vissa hade turen att få en extra stor handikappsanpassad stuga. Annars var det nära umgänge som gällde i stugorna. 

På lördagen var det dags för sprint Downhill som visade sig vara både upp och ner i en väldigt lerig, stenig och klurig slänt. Innan dess 2 600 pustiga meter till starten. De flesta klarade sina banor med bravur. En äldre gentleman stack dock ut, men jag säger inte mer än så... För oss som är lagda åt det skadeglada hållet erbjöds dock en väldigt rolig stund på Livelox efteråt. Tack för att du delade med dig! Lördagen erbjöd sedan Aktivitetsbana för de yngre barnen, Laserdome för de äldre ungdomarna och kaffe på Coffee By George inne i Borås för de skjutsande föräldrarna. Några modiga tog sig sedan ett kallt dopp i den mörka och dyiga ån invid stugorna. Brrr! Middag blev det gemensamt på campingen. Pannbiff med stekt potatis och brunsås. Gott!

O-event avslutas alltid med Zoo-sprint inne i Borås djurpark. Trots lite dropp från himlen och väldigt många luriga kontroller bland konstiga föremål som dinosaurier och broar på hög höjd blev det en fin avslutning på klubbresan. Bilderna nedan får tala för sig själv. Jag hade i alla fall väldigt kul. Tack alla för att ni var med och förgyllde helgen och stort tack till Sören som gjorde det hela möjligt!

Lägerarrangören som blev lite sned. Det ska bli skönt med en ny hemsida!

Skribent: Anna-Stina Påledal
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info