Hoppa till sidans innehåll

Höstmedeln

16 OKT 2022 14:11
Blött och kuperat i Norrköpingsterräng
  • Skapad: 16 OKT 2022 14:11

Lördagen den 15:e oktober arrangerade OK Kolmården Höstmedeln, som likt de senaste åren avgjordes i skogarna runt Åbys klubbstuga vid Lillsjön. Och som vanligt bjöds vi på en kombination av mycket detaljerad och svårnavigerad terräng, som trots att det var medeldistans gav olika vägvalsmöjligheter eftersom det handlade om att ta hänsyn till hur många höjdmeter som man ville klättra uppför. Själv lyckades jag inte trots ett skapligt lopp inte gå under 10min/km. Det var jag å andra sidan inte ensam om.

I och med att Daladubbeln tullade på en del ungdomar och ledare, så var det "bara" cirka 30 OK Roxare anmälda och ungefär lika många startade. Vädret varierade mellan duggregn och lite mer regn, vilket visserligen gav perfekt löptemperatur, men också satte ner farten, framför allt nerför klipporna som omgärdar Lillsjön. Sammantaget var det ändå roligt att kämpa i lite annorlunda terräng jämfört med hemmaplan (läs Vidingsjö).

Resultatmässig fick OK Roxen flera segrare och podiumplatser, där Fanny Asketuns 3:e-plats i D21 visade att hon har fortsatt att hålla en hög och stabil nivå under hösten.

Skribent: Erik Helander
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0765251033
E-post: This is a mailto link

Se all info