Hoppa till sidans innehåll

Tufft för herrarna på 10mila

29 APR 2019 20:30
Roxens herrar hade en tuff kavle och slutade efter diverse missöden på en 110:e plats.
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 20:30

Årets 10mila gick nere i Glimåkra och frågan är om inte Roxen ställde upp med sitt yngsta lag någonsin med en medelålder på 25, där Erik Helander och Nils Nedfors var de enda ”gubbarna”. Terrängen var blandad med mycket blötta mosar och täta grönområden, som skördade många offer, speciellt på natten. Mellan mossarna och grönområdena var det dock ofta rätt öppet och lättlöpt.

Det var Hugo Lillieström som för Roxens del fick uppgiften att ta sig an den den 12km långa förstasträckan, det gick inte riktigt som Hugo L hade planerat och ett dopp i en mossarna gjorde kartan svårläslig vilket inte gjorde saken bättre. Han växlade över till Hugo nr 2 i laget, Hugo Dalhammer på en 114:e plats. Hugo D slog till med ett toppenlopp på den 11,6 km långa sträckan och plockade 20 platser innan han växlade ut till Emil Ranka på den lite kortare och tekniska 6,1 km långa tredjesträckan.

Emil började galant och plockade till och med på täten i början innan det blev några misstag på slutet. Emil som kom in på en 84:e plats skickade ut Jonas Andersson på den mytomspunna ”Långa Natten” som detta år mätte hela 17,8 km. Som alla vet dock så springer man ju nästan aldrig helt längs sträcket vilket att gjorde att Jonas GPS mätte efter loppet hela 23km. Lite misstag tillsammans med avsaknaden av sällskap gjorde att Jonas inte var helt nöjd när han kom in på en 83:e plats, vilket skulle visa sig vara den bästa placering Roxen skulle ha.

För därefter kom en period av lite tuffare sträckor, ur Roxens perspektiv. Pontus Lindblom som sprang den 11 km långa femtesträckan råkade tidigt i loppet spräcka sin kompass, vilket gjorde det väldigt svårt i mörkret i den förhållandevis flacka terrängen. Efter omständigheterna var han ändå nöjd. Pontus växlade ut åldermannen i laget Erik Helander på den 10,1 km långa sjättesträckan, som tyvärr inte lyckades visa på sin rutin utan gjorde två större missar. Erik växlande i gryningen ut undertecknad, Lukas Eveborn, som inte gjorde några större missar men hade en avsaknad av form. Näst på tur var sedan Adam Tellsén som fick kämpa på den 12 km långa åttondesträckan, vilken hade över 30 kontroller. Adam han precis skicka ut Malte Eveborn innan repet för omstart drogs.

Malte, som gjorde sin debut i stora 10mila, hade en 5,2 km lång sträcka med medeldistanskaraktär. De många grönområderna som besöktes på sträckan orsakade en hel del problem för Malte som inte var helt nöjd med sin insats. Malte hade ingen att växla ut till, utan Nils Nedfors som hade fått uppgiften att ta hand om den 14 km långa sistasträckan fick gå ut i omstarten, tillsammans med 230 andra lag. Nils gjorde ett bra lopp och plockade 8 platser till en slutgiltig 110:e plats.

Laget skötte dock sig inte helt själv, utan coachades av Henrik Marmelid och Anders Lillieström. Hejarop kom också från Tilda Marmelid och Anders Dalhammer. Erik Helander fixade resan. Stort tack!

/Lukas Eveborn

Skribent: Lova Eveborn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info