Hoppa till sidans innehåll

Tuffa banor på DM-stafetten

05 SEP 2021 18:42
De yngsta förmågorna lyckades bäst i skogarna utanför Rimforsa.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2021 18:42

I skogarna i närheten av Trollegater så bjöd Björkfors in till den årliga DM-stafetten. Det medförde kuperade banor i delvis stenig terräng som skiljde agnarna från vetet. I den tuffa terrängen lyckades Roxens yngsta förmågor helt klart bäst med vinst för både D12 och H12-laget.

I H12 var det aldrig något snack om saken, Lukas Larsson satte tonen på första sträckan genom att växla ut andrasträckslöparna i klar ledning. På andrasträckan forsatte sedan Hugo Aldén, Ivar Ernerudh och Jakob Eveborn i samma manér och växlade ut Felix Nideborn i fortsatt ledning. Felix gjorde sedan ett stabilt lopp och vinstmarginalen kunde skrivas till hela 10 minuter.

I D12 var det lite mer spännande, där Saga Lindell och Tuva Sandh gjorde en bra första respektive andrasträcka och växlade ut Linnéa Påledal på en andraplats. Det var sedan en spännande väntan innan Linnéa kunde skymtas först längst nere på det långa upploppet och därmed föra in laget till vinst.

Utöver vinsterna i 12-klasserna så knep Roxen fem pallplatser; det blev silver i H16 och H120 samt brons i D16, D120 och H20. Värt och nämna är också D21-laget där Fanny Asketun och Susanne Aldén var i ledning efter två sträckor men sedan tyvärr saknade en tredje löpare.

Skribent: Lukas Eveborn
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info