Hoppa till sidans innehåll

Tävlingshelg i Östergötland

18 OKT 2020 21:49
Den 17-18 oktober arrangerades Höstmedeln och Älgfritt där många från OK Roxen deltog.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2020 21:49

Suget efter att få springa orienteringstävling är stort nu när utbudet i tävlingsprogrammet är väldigt begränsat. Riktigt roligt då, att det var två tävlingar i Östergötland på en och samma helg i vackert höstväder. OK Kolmården arrangerade Höstmedeln 17/10 och OK Motala stod värd för Älgfritt som gick över två dagar 17-18/10. Båda tävlingarna lockade löpare från andra distrikt och de klubbjackor man såg skvallrade om att en del åkt en rejäl bit för att få springa tävling.

För de som var väldigt tävlingssugna och hade varit snabba på tangenterna i Eventor blev det deltagande i Jursla på lördagen och vid Övralid på söndagen. Anmälningarna fylldes på snabbt och alla fick tyvärr inte plats eller nöja sig med en tävling. Fanns dock några Roxare som löste det genom en tidig start på Motalas tävling lördag förmiddag och sen begav sig till Kolmårdens tävling för en sen start samma dag. Kreativt och gissningsvis möra ben för Helander och Frodin på lördagskvällen :-) Båda tävlingarna var coronaanpassade enligt den nu invanda modellen Parkera –> Gå till start –> Spring –> Stämpla ut –> Åk hem. Tävlingsmomentet är sig likt men den sociala gemenskapen saknas. Man blir överlycklig när man lyckas träffa några klubbkompisar efteråt på parkeringen för ett kort eftersnack. 

Höstmedeln bjöd på rejäl teknisk orientering kring Lillsjön i skogen vid OK Kolmårdens klubbstuga. Ett område där en av O-Ringenetapperna gick förra året. Förutom att försöka manövera rätt bland alla sänkor, branter och höjder i den detaljrika terrängen var det också kuperat och lite bergsklättring så det var långa kilometertider. 34 löpare från OK Roxen deltog och det blev en klasseger i H75 där Roland Alsén vann. Saga Lindell (D12) och Mattias Josefsson (H16) kom 3:a.  Alla OK Roxens resultat 

Helt skilda terrängtyper för Höstmedeln och Älgfritt

Älgfritt hade banor av en helt annan karaktär. Mer snabblöpt och god sikt vid Vätterns kant som även innebar att en hel del höjd fick tas på vissa sträckor. Start och mål var vid Övralid och upploppet låg precis intill det ståliga hus där diktaren Verner von Heidenstams hade sitt hem. 40 Roxare startade och det blev vinst i fyra klasser genom Malte Eveborn H18, Malva Eveborn D20, Erik Helander H50 och Susanne Aldén D45. Andraplatser tog Jennifer Nyström (D14) & Anders Lillieström (H50) och Hugo Aldén (H12) & Stefan Thellsén (H55) kom 3:a. Alla OK Roxens resultat.

Älgfritt - målet vid Övralid

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info