Hoppa till sidans innehåll

SM Lång

15 SEP 2019 22:32
I hälsingeskogarna gjordes det upp i SM Lång och för OK Roxen blev det två topp-10 placeringar.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2019 22:32

Det blev till sist fyra Roxenlöpare och fem supportar som tog sikte mot Segersta i Hälsingland och bilade 47 mil  norrut på fredagskvällen. Vi inkvarterade oss på  Kullerbacka Gästhus som låg på behändigt avstånd från tävlingsarenan.

På lördagen var det dags för kval där Malte sprang i H18 och Jonas, Hugo D och Hugo L i H20. Malte hade oturen att stuka foten i början av loppet men kämpade på bra och sprang hela banan och kunde sen även fullfölja B-finalen dagen därpå. Jonas gav sig tid att hinna med lite ”plogging” då han stilade in på upploppet med en gammal fotboll som det börjat växa mossa på. Han kom på 3:e plats i sitt kvalheat och fick sällskap till A-finalen av Hugo D och Hugo L.

På lördagskvällen var det dags att fylla på med energi inför finalerna och vi lagade pasta och köttfärssås i gästköket på boendet. Mätta och belåtna gav sig sedan Anders D och Anders L iväg påhejade av ”Hugosarna” och Malte för en nostalgitrip när Segersta OK:s gamla klubbstuga skulle letas upp. Redan vid frukosten hade de pratat gamla minnen och berättat om när de bodde där på O-Ringen 1981. En stund senare var de åter och därmed var det ”mission completed”.

Söndagen inleddes med födelsedagssång i frukostmatsalen och hurrarop för Hugo D som fyllde 20 år. Fanfar blev det avslutningsvis på dagen när Hugo L och Jonas fick ta plats på prispodiet och ta emot var sin plakett för en 9:e och en 10:e plats. Efter avverkade 10 280 meter skiljde det bara 2 sekunder dem emellan! De var båda eniga om att det inte riktigt var deras terräng. I analysen konstaterades att mycket hade gått bra tekniskt men att det var avgörande hur man tog sig fram bland alla stenar och hur höjderna forcerades.

På söndagens publiktävling provade även Anders L, Maria, Anders D och Göran på den tuffa och fina hälsingeterrängen. Alla gjorde stabila lopp och ordnade snygga siffror för OK Roxen med placeringarna 1:a, 2:a, 4:a och 5:a. Att det var få tävlande i klasserna är inget vi kan rå för ;-)

Alla resultat: HÄR

Hugo D springer mot en finalplats

Malte spurtar mot mål i kvalet

Jonas hittade en mossig fotboll och pappa är redo att fånga :)

Målet hägrar för Hugo L i finalen

Analys efter loppet

Jonas stämplar vid sista kontrollen

Kullerbacka Gästhus var ett gemytligt ställe med ett mycket gästvänligt värdpar som anpassade frukosttiderna efter våra starttider

Teamwork när det var matlagningsdags


Anders & Anders tillbaka till platsen där de bodde på O-Ringen 1981

Söndagens jubilar på väg mot mål - Hugo D 20 år!

Prisutdelning i H20-klassen

Reserapport signerad
Maria Lillieström

 

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info