Hoppa till sidans innehåll

Roxen 4:a på Tjoget

08 JUL 2019 21:21
Det blev en rolig och framgångsrik stafetthelg 6-7 juli i småländska skogar.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2019 21:21

Runt 30 Roxare åkte under lördagen till Fagereke öster om Växjö för att delta och heja på 20mannastafetten Tjoget. Vi åkte från ett soligt Östergötland till ett ostadigt väder där regnjackan fick åka av och på i omgångar. Samtliga campingområden låg i nära anslutning till arenan i den typiska smålandsidyllen inne i skogen med röda välordnade hus med vita knutar och blomsterängar. Klockan tre på lördagseftermiddagen gick startskottet, Jakob Thellsén startade i Roxen-laget och var snabbt iväg. Han höll i täten in i mål och växlade som sjua till Rasmus Påledal som gjorde en stabil insats. På tredje sträckan fick Roxenåskådarna upp pulsen när trion Moa Philström, Linnea Påledal och Tilde Eveborn kom i mål. I liveresultatet kom det först upp att Moa som var den som kom först in inte var godkänd.. men det rättade till sig som tur var. Samtliga tre tjejer gjorde bra lopp. Hugo Lillieström gick ut som 16e löpare på fjärde sträckan. Han gjorde ett kanonlopp, men det räckte tyvärr inte upp till täten, han växlade som åtta till Charlotte Nedfors. Charlotte höll placeringen och växlade ut till Jenny Sand på sjätte sträckan. Jenny tappade några placeringar och växlade ut Anders Lillieström som tolva. Anders hade det kämpigt på sjunde sträckan men lyckades hålla placeringen. Vi ligger nu 22 minuter efter täten, OK Pan-Kristianstad.

Det var samtliga sju sträckor för den här dagen och alla som sov över gick till Camp Roxen för att laga mat och vila. Solen tittade fram lagom till kvällsmaten.

Starten för resterande löpare gick klockan ett på natten mellan lördag och söndag plus den tid laget var efter täten. Hugo Dalhammer gav sig alltså ut i mörkret som tolva, 22 minuter över ett, samtidigt som Karlskrona SOK. Efter en långsträcka i mitten av banan tog de olika vägval och Hugo var före in i mål. Sören Påledal och Erik Helander sprang de resterande nattsträckorna (nio och tio) och plockade in fyra placeringar tillsammans. Adam Thellsén gav sig ut i gryningen och plockade ytterligare två placeringar, nu ligger vi 6a!! Joakim Fornander lyckades att plocka in en placering trots missöde med en stock på väg till startpunkten som troligtvis kommer bli en rejäl lårkaka. Haltande växlade Jocke över till Malte Eveborn som också gjorde ett bra lopp och höll femte placeringen.

Runt sexsnåret på morgonen växlade Malte till skrivande och Viktoria Asketun som sprang den gula banan så fort de kunde och höll placeringen. Annika Asketun ramlade och slog i handen i skogen på sin 15e sträcka vilket distraherade och gjorde ont. Hon lyckades ändå att hålla femte placeringen in i mål. 16e sträckan springs bra av Nils Nedfors, 17e av Emil Thellsén som var lite missnöjd men höll 5e placeringen. Både Nils och Emil tog in mycket tid på FK Göingarna som låg på fjärde plats. Jakob Påledal hade både fart i benen och flyt i orienteringen på 18e sträckan vilket resulterade i att vi gick om Göingarna upp till en fjärde plats. Både Erik Sand och Anna-Stina Påledal sprang stabilt på de två sista sträckorna, Roxen blev därmed fyra i år igen av totalt 70 lag! Det var ett oväntat bra resultat.

Vi får heller inte glömma de löpare som sprang i kombinationslaget med Boxholm Mjölby SOK, SOL Tranås och Linköpings OK. Maria Lillieström var mycket nöjd med sin insats på andra sträckan och växlade ut till tredje sträckan på en 43e plats. Vår andra Roxare i kombinationslaget var Jan Asketun som sprang sträcka 17, han kände sig stark men bommade en del tyvärr. Laget slutade som 37a.

Trots ostadigt väder var det ett välordnat och trevligt arrangemang. Det erbjöds några få solglimtar som vi njöt extra mycket av. Det var första gången jag deltog på Tjoget, förutom den gången för 27 år sedan då jag hängde i badbaljan.. men då reflekterade jag inte över bredden på löpare där unga och gamla, erfarna och oerfarna, vältränade och otränade blandas på samma sträckor. En trevlig sommarstafett som borde upplevas mer än en gång.

Tack även till de Roxare som var med som supporters!

Författare
Ida Dalhammer 

Nöjd Maria efter målgång

Jakob var snabbt iväg på första sträckan

Hugo L spurtar mot mål på sträcka 4


När Anna-Stina kom fick hon flaggan i hand och ungdomarna (plus Sören) med på upploppet

Laget som tog Roxen till fjärde placering

Skribent: Ida Dalhammer
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info