Hoppa till sidans innehåll

Nationaldags 5manna lockade många

08 JUN 2022 22:26
Nationalsång, rafflande stafett och smörgåstårta när OK Roxen firade nationaldagen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2022 22:26

En bra bit över hundra personer samlades i Olstorp på nationaldagen för att delta och heja på i klubbstafetten 5manna. Innan startskottet hissades den svenska fanan under Micke Langers högtidliga framförande av en trumpetfanfar. När nationalsången ljudit högt över Ljungsbro och alla tagit ton var det dags för 13 lag att ge sig av. Med fem sträckor och dubblering i alla lag på sträcka 2 så var det hela 78 Roxare som hade nummerlapp på tröjan. 

Anläggningen i Olstorp var pimpad med flaggor och flera deltagare hade med sig egna vimplar och det fanns även löpare med passande utsmyckning på kinderna. 

Den första sträckan på 3,4 km var gafflad och när de lagen kom in för växling skickade de iväg lagkompisarna samtidigt för sträcka 2, 3 och 4 där det var raka banor. Det kändes nästan lite tomt på arenan eftersom 52 löpare + många "skuggor" var ute i skogen samtidigt. När löparna på sträcka 5 sen skulle avsluta med en gafflad bana på 4,2 km så hade det blivit lite omkastningar i resultatlistan . Det fanns givetvis en förvarning och det blev en spännande väntan på vilket lag som skulle dyka upp först. Det framfördes ett skämtsamt förslag om att det borde funnits en TV-skärm på arenan med liverapportering från skogen. Något att utveckla till nästa gång ;-)

Starten på 5manna

Täten efter sträcka 1

I lag nummer 13 hade Joel forcerat fram och var den som först kom tillbaka men det var inte samma sak som att stafetten var över. Det återstod fortfarande några klurigheter att lösa. Alla löpare hade på sina sträckor noterat två bokstäver och nu skulle de kastas om till ett ord. Alla lagen löste den uppgiften galant - FLAGGSTÅNG. Då var det dags att pussla ihop den svenska flaggan som blivit sju bitar i olika form. Men en komplett flagga så väntade sista grenen, kottkastning. Lagom till det momentet friskade vinden i lite "på vallen" och de lätta kottarna landade inte alltid som tänkt. 

Lag nummer 13 med Saga, Jakob, Liv, Sofia, Örjan och Joel höll undan för de övriga lagen och var först med att få nio kottar och en studsboll att landa i hinken. Grattis!

Sen fyllde det på tätt med ytterligare tolv lag som klarade alla momenten med bravur. Det firades avslutningsvis med att klubben bjöd alla på smörgåstårta. 

Det var härligt och se alla glada kämpande stafettlöpare som blev ivrigt påhejade av en stor skara supportrar. Tack till alla funktionärer som hjälpte till med arrangemanget!

Bildkavalkaden är fotograferad av Annika Lindell, Anna-Stina Påledal och Maria Lillieström.  

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0762099919
E-post: This is a mailto link

Se all info