Hoppa till sidans innehåll

Härligt läger i Skåne

10 JUL 2021 11:35
Lägermästerskap i labyrintorientering, enorma glassar, höga höjder, sanddyner och mäktiga klippblock samt en väldigt ”naturlig” kontrollvakt mötte de 22 Roxare som drog till Åhus för träning och kul samvaro.
  • Skapad: 10 JUL 2021 11:35

Kristiandstads anrika Skollovskoloni Strandvillan, belägen magiskt vid strandkanten i Åhus var målet när semestrande medlemmar sökte träning och trevligt häng under fyra dagar. Rikslägret för 13-16-åringarna ställdes in men ersättningsresan söderut fick MVG av samtliga deltagare.

Här lite dagsnoteringar från lägret:
Söndag
Ankomst och ombyte för korridororientering i skogen norr om Åhus. Diffust och riktigt knepigt tyckte de flesta. Fästingar fanns det gott om, men kompenserades med härlig smultrondoft vart man än satte fötterna.
Orienterings-VM på TV samt på kvällen gemensam grillning och lägerråd med genomgång av kommande dagar avslutade en solig första lägerdag.

Måndag
Kjugekull är ett fantastiskt höjdparti med omväxlande ängsmark och dramatiska stenblocksformationer (se kartprovet). Här fick vi prova på H21-banorna från VM-kvaltävlingarna nyligen. Riktigt roligt men tekniskt svårt.
På eftermiddagen cyklades det, badades, klättrades höghöjdsbana, åts enorma glassar samt tränades Tabata. Ingen var pigg på kvällen.

Tisdag
Gropahålets skogsområde vid Helge Å-utloppet kände många av deltagarna igen från O-Ringen i Skåne. Dels för att de många sanddynerna gör löpningen tung, men mest omtalad redan innan träningen var nog närheten till naturistbadet och att det angränsande hundbadet säkert var ett bättre alternativ. Flertalet löpare rapporterade också glatt, inte bara om riktigt rolig orientering, utan än mer uppspelt om den man i bara mässingen som oblygt tycktes vakta förstakontrollen…

Pan-Kristianstad har med stöd från SOFT byggt en labyrintanläggning utmärkt för att träna både förståelse och passning av karta. Förutom att man kan springa kul tävlingar däri såklart. Efter lite uppvärmningsträning slussades deltagarna till karantän utom synhåll för att sedan en och en få starta i det individuella lägermästerskapet.


Syskonen Eveborn var mest sugna på kexchoklad och sprang därför snabbast - Malte, Lukas och Tilde tog platserna 1-3. Bra kämpat av alla.

Efter ytterligare en dos orienterings-VM på TV kördes det kurragömma på kvällen innan de till synes sysslolösa (läs: utmattade) föräldrarna avkrävdes deltagande i ett obegripligt kortspel. Tur att det började regna…

Onsdag
Kronoparken i södra Åhus, och egen-lagda banor på HittaUt-kontroller stod på programmet. Lövskog, skogsbeklädda sanddyner och stigar kors och tvärs ställde deltagarna på svåra prov.
På eftermiddagen packade Oldgirls-deltagarna in sig i bil för besök hos TV-profilen Karl Fredrik. Via mobilrapporter skrämde de slag på sina respektive med prislappar på både konstiga trädgårdsfigurer och vinlistor från Brösarps gästgiveri. De mer ansvarstagande Oldboysen såg till att ungdomarna besteg Stenshuvud trots ösregn, tränade Almenäs på stranden i underbart solsken, badade i havet och fick näringsriktig kost (pizza) innan sängdags.

Torsdag
Städning, packning och hemresa. ”Sand överallt” sammanfattar de aktiviteterna.
”Det här måste vi göra igen!” betygsatte de deltagare som fortfarande hade ork kvar.


Mer bilder och filmer finns på Facebook.

Skribent: Jonas Lindell
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info