Hoppa till sidans innehåll

Årets Swedish League avgjord

12 MAJ 2019 23:02
3-5 maj avgjordes årets Swedish League i Stockholm och Södertälje. Det var 11 löpare + ett gäng ledare från OK Roxen som var på plats.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2019 23:02

Helgens äventyr började med den efterlängtade sprinten. I karantän var det nervositet och spänning som rörde sig i luften blandat med prat. Själva arenan låg precis vid vattnet i Fisksätra, Stockholm, och starten var precis bredvid upploppet mot mål. Så det var alltså ett fantastisk fint TC trots kylan som bedrövade oss alla. Fina lopp blev det för många och speciellt för Hugo Lillieström och även Jonas Andersson som kom 8:a respektive 17:de i H20E. Även Malte Eveborn gjorde ett superlopp och kom 5:a i H18E2.

Trötta och kalla vandrade vi alla sedan mot bilarna och värmen. Hotell Kringelstaden i Södertälje välkomnade hos varmt när vi kom och rummen var väldigt fina. Efter lite god mat och frisbee-golf för vissa så var dagen slut och det var bara att ladda om så fort som möjligt inför morgondagens medeldistans.

Nästa dag tog vi oss till samma arena som dagen innan. Vi alla kämpade på i Fisksätras skogar förutom de som var hejarklackar såklart. Återigen en väldigt kall dag stod framför oss men som tur var bjöds det på nypoppade popcorn eftersom det var 100 år sedan första orienteringstävlingen genomfördes i världen, dessutom så hölls den just här i Fisksätra. Det gjordes flera fina lopp och trots att alla inte var supernöjda var alla i allafall glada. Fanny kom 8:a i D21, Hugo 6:a och Jonas 19:de i H20E. Tillbaka på Hotell Kringelstaden var det många som deckade av utmattning, tror jag, och inget annat. Idag åt vi på lite olika ställen. Själv lyckades vi dra nitlotten. En fin mysig restaurang med tema bbq lockade till sig 4 utsvultna tjejer, med de få anställda hade det jobbigt. Efter en timmes väntan, många sura miner och onda magar fick vi till slut vår mat som faktiskt var supergod men vet dock inte om det var värt väntan...

Söndagen var sista tävlingsdagen och det var nu allt skulle avgöras. Jaktstart för de som var upp till 17 minuter efter i totalställningen och därefter masstart för alla resterande. Jag tror det var många som var rejält nervösa idag, och såklart fanns det ju en anledning. Denna dag var betydligt varmare och soligare vilket var super för oss som inte tävlade. Det var många även idag som lyckades riktigt bra trots nervositeten. För det gäller ju att kunna hålla ihop orienteringen flera dagar och lopp och inte endast ett. Jonas gjorde ett superlopp med dagens snabbaste tid i H20E och hämtade upp från 20:e plats till en 7:de plats efter en riktigt spurtfight mot Jonathan Gustavsson KFUM Örebro och Hugo Lillieström som slutade på en fin niondeplats. Fanny gjorde även idag ett finfint lopp och slutade fyra i D21.

Hugo Lillieström, SL-avslutning jaktstart

Jonas SL-avslutning jaktstart

Hugo och Jonas i spurtduell på den avslutande långdistansen på Swedish League 2019. Foto: Susanne Pettersson

Skribent: Alice Marmelid
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info