Hoppa till sidans innehåll

Zinkgruvemedeln

24 APR 2022 19:42
Sverigeeliten och över 50 Roxare deltog på stortävling i Närke.
  • Uppdaterad: 24 APR 2022 19:42

Motala AIF tillsammans med Askersunds OK stod värdar för Swedish League #4 och Zinkgruvemedlen som arrangerades 24 april. 58 Roxare lockades att ta en tur till Närke denna söndag och fick sällskap av 1300 andra orienterare på Zinkgruvans skidstadion där det blåste friska och kalla vindar. 

För de flesta var nog detta område en helt ny och trevlig bekantskap. Inbjudan hade bland annat utlovat en stor del vildmarksbetonad terräng i naturreservat och stark till mycket stark kupering. Löftet infriades då vi fick springa i väldigt fin skog och pulsen blev snabbt hög när det klättrades bland branter och detaljrika sluttningar skulle forceras. Tuffast antal höjdmetrar fick elitklasserna ta så för oss övriga var det ändå avsevärt mycket snällare än Kolmårdskavlen helgen innan. När de sista kontrollerna skulle tas in mot målet så passerades en del större stigar som på vintern är skidspår och fortfarande låg det kvar en del snö på och kring upploppet. 

I Swedish Leaugeklasserna sprang fem löpare från OK Roxen. Fanny Asketun i W21, Malte Eveborn i H20E, Fanny Waltersson och Tyra Lindell i D18 Elit 2 samt Jacob Påledal i H18E. Bra kämpat där på tuffa banor! Som vanligt går det att hitta flera Roxare högt upp i resultatlistorna. Alla OK Roxens resultat framgår i länken:
OK Roxen resultat Swedish League #4 + Zinkgruvemedeln 

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Joakim Waltersson, Sobelstigen 25
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0762099919
E-post: This is a mailto link

Se all info