Hoppa till sidans innehåll

Sprint i Vadstena

14 MAJ 2019 23:43
Det var en perfekt kväll för sprinttävling när 48 Roxare sprang Staffans Minne.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 23:43

Uppehållsväder, solsken, ingen vind och noll kupering var goda förutsättningar när Boxholms OK traditionsenligt arrangerade en sprinttävling i maj där de i inbjudan hade rubriken "Favorit i repris". Liksom förra året gick tävlingen i Vadstena med arena och mål vackert beläget intill slottet och Vättern. 

Starten var vid Katarinaskolan och de första kontrollerna på banorna var i de mer moderna delarna av stan. Efter att ha passerat spåret för museijärnvägen och genomfartsleden väntade större utmaningar inne bland gränder, innergårdar och den äldre bebyggelsen. Kartkontakt och framförhållning var A och O för den som ville vara nöjd när det spurtades i mål precis längs med Vättern. 

Jag fångade några Roxare efter målgång och kollade hur de hade haft det på sina banor. Gemensamt för alla var att de tyckte det var en jättekul sprint.

Amanda Plawski sprang U1 och hade 11 kontroller på sin bana som hon tyckte var lätt.Ola Svärm tävlade i klassen H50 och konstaterade att förra året var det mer "rakt på". Nu var vägvalsmöjligheterna fler och det gällde att hålla koll på vilka häckar som gick att passera och inte. 

Linus Fredsberg fyllde 11 år denna dag och firade födelsedagen på bästa genom att först ha en rolig kväll H12-klassen och sedan fira vidare på restaurang.

Martin Wallin laddade inför Göteborgsvarvet med att springa sprintbanan Öppen 7. Sonen Axel orienterade i klassen U1 och instämde i att det var en jättekul tävling. 

Malte Eveborn sprang i klassen H17-20 och tyckte det var snabblöpt och en liten fördel att ha varit med på sprinten här förra året. Jannika Josefsson gillade att springa i vackra Vadstena och tyckte att Öppen 5 var lättsprunget och en bra uppladdning inför Blodomloppet som väntar nästa vecka. 


Med nytt regelverk för större kartskalor även för klasserna HD45-HD55 var det för ett gäng första gången kartan hade skala 1:3000 på en sprinttävling. Tydligare förstås men ovant att läsa och med en stor karta i A3-format konstaterade några behovet av att träna på kartvikning ;-)

På söndag finns det ny chans att springa sprint när DM arrangeras i Hestra. Undertecknad laddar för revansch, gläds åt att Winsplit kan boosta självförtroendet med sträcktider och kommer säkert bidra till att roa en och annan som spanar in Livelox och ser att det inte räcker med att springa bra på 11 av 12 kontroller. En fin tröst är då att få en Boxholmsost efter utstämplig som slumpvis delades ut till de som passerade målskynket :)

Henrik Pettersson som tävlade i H50 och Britt Pettersson i D75 analyserar vägvalen. 

Som vanligt var många Roxare i framkant som knep pallplaceringar. Alla OK Roxens placeringar: HÄR

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info