Hoppa till sidans innehåll

SM medel och stafett

24 SEP 2019 22:16
Hugo L, Hugo D och Jonas tog en imponerande 6:e plats på SM-stafetten, GRATTIS!
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 22:16

Helgen den 20-22/9 avgjordes SM medeldistans och stafett i Mohed mellan Söderhamn och Bollnäs. Torsdag eftermiddag packade vi in 8 löpare, 3 ledare och 2 supporters i tre bilar och efter 5,5 timmars resa inkvarterade vi oss i familjerum på Grand hotell i Bollnäs. Obs! Inte så fint som det låter men helt ok.

På fredagens kvaltävling fick löparna känna på den steniga och utslagsgivande hälsingeterrängen som är väldigt olik terrängen här hemma i Östergötland. I H20-klassen tog sig Hugo L, Hugo D och Jonas, alla till A-final. Jonas gjorde ett riktigt starkt kval-lopp med näst bästa tiden i heat A. Även Tove P tog sig till A-final i D18 efter ett lopp utan några större misstag. För Emil Rankka blev det D-final i H21 och Roxentjejerna i D21, Emma H, Fanny och Emma P imponerade alla tre och tog sig till B-final efter stabila lopp i den hårda konkurrensen.

För löparna i B- och D-finalerna samt publiktävlingen blev det en tidig lördagsmorgon då dessa skulle avgöras innan A-finalerna startade. Fanny behärskade terrängen riktigt bra och gjorde ett starkt lopp utan några större bommar och slutade 4:a i B-finalen. Fannys summering efter loppet: -Det var både svår orientering och löptekniskt utmanande men väldigt kul!
Emma H och Emma P lyckades inte lika bra som i kvaltävlingen men tyckte banorna var roliga och utslagsgivande. I H20-klassen lyckades Jonas bäst och slutade på 13:e plats knappt 4 min från medalj. Hugo D hade som många andra problem att få flyt i löpningen i den stenbundna terrängen. Hugo L hoppade tyvärr över en kontroll i finalen och blev därmed inte godkänd. Tove gjorde ett stabilt lopp och slutade på plac 13 i D18. -Det var inga direkta vägval idag utan det var rakt på som gällde, sa Tove efter loppet.

Under eftermiddagen anslöt Linnea Hansson med tåg och Tove Pihlström med familj i bil för att vara del i D20-laget i söndagens stafett. Även Göran och Eva anslöt till gruppen under dagen. Kvällen ägnades åt mat, vila och social samvaro. Att hotellet låg mitt emellan raggarrundan och populäraste nattklubben i Bollnäs gjorde att många av oss hade svårt att sova den natten.

Söndagen bjöd på rafflande stafettuppgörelser i alla klasser. H20-killarna imponerade stort och blev 6:a, stort GRATTIS! Hugo L gjorde en stark förstasträcka och växlade som 5:a, ca 2 min efter täten. Hugo D på andrasträckan inledde stabilt och lyckades, trots ett litet misstag innan varvningen, hålla ihop loppet bra innan det var dags att skicka ut Jonas Andersson på sista sträckan som 13:e lag. Jonas sprang riktigt fort, plockade flera placeringar och hade nästan häng på 4:e platsen vid varvningen. Ett litet misstag i slutet på banan gjorde dock att konkurrenterna kunde hålla undan, men laget slutade ändå på en finfin 6:e plats.
Seniortjejerna kämpade väl i den tuffa konkurrensen men ingen av dem hittade det riktiga flytet denna dag och laget med Emma H, Emma P och Fanny slutade 26:a av 49 startande lag.

Glädjande nog hade vi även ett D20-lag! Tove Pe inledde. Hon var nöjd med orienteringen och växlade över till Linnea ungefär mitt i startfältet. Linnea och Tove Pi gjorde riktiga kämpainsatser i den krävande terrängen. Stafetten gav mersmak vilket bådar gott inför kommande stafetter. Härligt tjejer!

Tack för en kul och spännande helg alla löpare, ledare och supporters. Jag säger som Emil R sa: -SM är kul, det blir en härlig klubbgemenskap och tid för att umgås och smida planer för kommande år!

Skribent: Susanne Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info