Hoppa till sidans innehåll

Ny FMT-bana 7-29 november

06 NOV 2020 21:35
Nu finns en ny FMT-bana på plats i området norr om Motala ström i Ljungsbro.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2020 21:35

Njut av hösten och ta en tur i naturen och orientera när det passar dig. För den som vill ha en extra utmaning finns ett quiz att lösa. Medlemmar i OK Roxen kan vara med i utlottningen av ett pris, både för quizet och för de som laddar upp sin rutt på Livelox. 

Var? Karta Ljungsbro Norra. Kartor finns i en låda på farstukvisten till vänster om entrédörren till OK Skogsströvarnas klubbstuga i Olstorp. Därifrån är det ca 400 meter till start. Ingen markering vid start och mål.  

Om du är nyfiken på banan eller vill skriva ut kartan själv. Länk: Flexible Map Tour 11 

Starttid? Valfri, öppet dygnet runt 7-29/11. 

Hur? Bana 3,1 km, svårighetsgrad medel. Banan är både på asfalt och i tätorsnära skogspartier. Banan passerar ravinen norr om Motala ström där det blir kontrollplock. Det är klokt att ha skor med fäste då det är lite halt bland löv och på hällar. Se upp för taggtråd strax efter kontroll 9. Kontrollerna är markerade med inplastad orange och vit skärm. Skala 1: 5000. Meridianerna kom inte med när två kartfiler lades ihop till en men banan är inte mer avancerad än att det garanterat går bra ändå. Tänk på att du springer i tätbebyggt område så se upp för andra trafikanter och spring inte på tomtmark, det har olivgrön färg på kartan. 

Quiz? Vid fyra utav kontrollerna finns även orange och vit snitsel som indikerar att kontrollen har en bild på baksidan. Bilderna visar ett motiv som ger dig ett ord. Alla orden är delar ur ett känt ordspråk. Frågan är: Hur lyder hela ordspråket? Medlemmar i OK Roxen kan skicka in svaret och vara med i utlottningen av ett pris. Maila ditt svar senast 29/11 till This is a mailto link 

Livelox? Ja, länk till Livelox: OK Roxen FMT 11. De som orienterar kan använda GPS för att se sin rutt på kartan. Man går då in på programmet livelox.com som sedan instruerar hur man fortsätter. Det gör det extra kul att se hur man sprungit och man kan jämföra sig med andra som sprungit samma bana. 

Chans till bonuspris!
Alla Roxenmedlemmar som laddar upp sin rutt på Livelox är med i dragningen av ett pris. 

Frågor? Tfn 073-046 09 98

Heja på och lycka till!
Maria

Terrängbilder

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info