Hoppa till sidans innehåll

MMMT-E Brevens Bruk

30 AUG 2020 22:10
Söndagsträning 6 september på gränsen mellan Östergötland och Närke.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2020 22:10

TC och samlingsplats: Mitt i skogen, några km söder om Brevens Bruk, vid norra spetsen på sjön Holmsjön. (58°58.350N 15°36.550), se karta längst ned.

Samling: Vid TC i god tid innan kl 10:00 då vi springer iväg.
Karta: Automatgenererad karta med hjälp av laserdata. 1:10000, 2,5m ekv. Ingen rekognosering i skogen och inga kontroller eller snitslar finns uthängda.
Banlängder: Många olika alternativ, från 4,5km - 13km. Ta med egen A4-plastficka.
Terräng: Helt okänd. Området vi ska till heter Brevens tallskogar och är ett naturreservat på hela 1600ha. Halva området ligger i Östergötland och halva i Närke. Brevens tallskogar är ett stort skogsområde med myrar, sjöar och tjärnar där stora områden består av gammal gles brandpräglad tallskog bland hällmarker och våtmarker. En naturtyp som hör till ovanligheterna i dagens skogslandskap. Terrängen är svag till måttligt kuperad.
Övrigt: Vid TC finns en sjö där det går att tvätta av sig efter träningen eller bada om man vågar. Naturreservatet är så pass nytt så det finns ännu inte några markerade leder att vandra.
Har du möjlighet så ta gärna med matsäck och stanna kvar en stund för lite gemensamt eftersnack. Antingen vid TC alternativt så åker vi till Brevens Bruk och fikar i bruksmiljön.
Intressant att nämna är att i Brevens Bruk finns en DiscGolfbana med 18 korgar som 2018 blev utnämnd till den 4:e bästa i Sverige. Det ska enligt internet vara gratis att spela den. Alltså läge för en utmaning för den som är sugen.
På hemvägen kanske det är lockande att stanna till i Hjortkvarn för en glass, näst sista helgen innan de stänger för säsongen.

Anmälan: Genom att kommentera inlägget i OK Roxens Faceboogrupp eller mail till This is a mailto link senast 3/9. 

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info