Hoppa till sidans innehåll

Ljungsbrosprinten

20 JUN 2021 21:50
400 orienterare sken i kapp med solen och deltog i 2021 års första orienteringstävling i Östergötland.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2021 21:50

Ljungsbrosprinten blev en stekhet tillställning i dubbel bemärkelse. Intresset var stort och anmälningarna hade tickat in snabbt när det blev klart att tävlingen kunde arrangeras. Längtan efter att få tävla var stor bland Östergötlands orienterare och det kom även långväga deltagare från nästan lika många väderstreck som kompassnålen kan peka.

Termometern passerade 30 grader med råge denna lördag 19 juni så det gällde att bemästra både orienteringstekniken och värmen. Därför var det av många ett uppskattat inslag att man kunde ta sig en välbehövlig paus när kanalbron skulle passeras eftersom tiden räknades bort för alla mellan kontrollerna på vardera sida om bron. Detta för att eventuell broöppning inte skulle påverka resultaten. Det var också ett tillfälle som utnyttjades till att läsa in sista delen av banan på väg mot målet i Folkets park. För de flesta gällde det att uppmärksamma konstgjorda hinder som skapats för att göra banorna mer tekniska och skapa fler vägvalsmöjligheter.Det var 438 anmälda varav 399 startade och till starten fick de en fin uppvärmning längs Göta kanal. 33 deltagare från OK Roxen kämpade på väldigt bra och det var många glada miner efter målgång.
Länk:Resultat för OK Roxens deltagare

Som vanligt var det en bra mix av åldrar med många motionärer och några starka namn i seniorklasserna. Segrare i D21 blev Andrea Svensson, OK Tisaren och i H21 vann August Mollén, OK Denseln.
Länk: Officiell resultatlista Ljungsbrosprinten
Länk: Karta, banor och rutter i Livelox

OK Skogsströvarna stod värdar för arranemanget så en stor styrka därifrån hade för dagen tagit på sig funktionärsmundering i stället för Roxens tävlingsdress. Med lättade restriktioner och i ett anpassat format där det var max 75 personer per startgrupp var 30:e minut, kunde tävlingen äntligen bli av. Fjärde gången gillt! Tack alla som hjälpte till och bidrog til att vi erbjöd en uppskattad orienteringstävling!

Tävlingen fick bra uppmärksamhet i media.
- Artikel på Corren.se (för prenumeranter) Artikel från pappersupplagan framgår längst ner på denna sida. 
- Inslag i P4 Radio Östergötland


Bilder på tävlande och funktionärer Ljungsbrosprinten 2021-06-19

Tidningsartikel från Östgöta Correspondenten 2021-06-21

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info