Hoppa till sidans innehåll

Jukola 2019

17 JUN 2019 17:58
I helgen var det dags för Jukola och för första gången hade OK Roxen med både ett herr och ett damlag.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2019 17:58

Resan började på fredagen då vi tillsammans med LOK åkte storbuss upp till Stockholm för att ta färjan till Åbo i Finland. Solen sken och vi njöt ute på däck när färjan åkte ut från Stockholm. Efter några timmar sömn i hytterna åt vi en rejäl frukost tidigt på båten innan det var dags för den sista biten av resan fram till tävlingen. Väl på plats hade vi tur och behövde bara gå en kort bit innan vi hittade platsen där vi skulle sätta upp våra tält. Åkern hade gräs upp till midjan så vi fick börja med att trampa ner gräset för att kunna sätta upp tälten. Efter lite lunch och lagfotografering var det dags för start i venlakavlen. Emma gick ut som nummer 153 på ett väldigt smalt startområde, och fick kriga sig fram för att få bra drag. Emma gick väldigt bra på alla kontroller utom en liten höjd vid ett grönområde. Där blev det kanske 5min virrande tillsammans med många andra lag, alla hade lika svårt att hitta kontrollen. Med ett annars stabilt lopp skickade Emma ut Victoria på andrasträckan som 165. Efter detta gjorde både Victoria på 2a sträckan och sedan Agnes på 3e sträckan stabila insatser och skickade ut Fanny med ett bra utgångsläge. Efter ännu ett stabilt lopp förutom några missar, varav en på näst sista som kostade några placeringar, kunde laget gå in på en 140e plats. 
Senare på kvällen blev det soligt lagom till att starten på jukolakavlen skulle gå. Hugo L hade ett tufft utgångsläge och startade som 941 av 1900 lag klockan 23:00. Trotts detta sprang Hugo L riktigt snabbt i början och kunde plocka många placeringar direkt på startsträckan. Hugo L växlade som 106 efter ett väldigt bra lopp. Efter detta fick Adam gå ut på en nattsträcka där det gick lite svajigare och eftersom det är så många lag med så tappade han en hel del placeringar. Efter detta kunde sedan Jonas på 3e sträckan plocka många placeringar efter ett stabilt lopp. Emil på 4e sträckan gjorde ett bra lopp med lite misstag men plockade många placeringar. På 5e sträckan sprang Lukas som hade lite problem med ont i vaderna men som trotts detta orienterade stabilt. Avslutningen var sedan Hugo D på 6e och Erik på 7e som båda gjorde stabila och bra lopp utifrån förutsättningarna och Erik kunde ta in laget på en 160e plats. En bra placering och ett riktmärke att slå nästa år. 
Efter att tävlingen var klar njöt hela gänget av solen innan det var dags att åka mot färjan i åbo. Innan färjan gick satt hela gänget nöjda och åt pizza i en park i åbo med resten av alla orienterare som skulle med båten. Det var härligt stämning som fortsatte vidare på båten där vi firade hela natten och njöt av det fina vädret ute på vattnet. 
Det var en mycket trevlig resa till Finland och väldigt roligt med både dam och herrlag i stafetterna, detta får vi göra om nästa år också! 
OK Roxens lag till Venlakavlen, kom på placering 140.

OK Roxens lag till Venlakavlen, kom på placering 140. 

Fint väder på kvällen på TC.

Fint kvällsljus på TC innan starten i jukolakavlen.

OK Roxens lag till Jukolakavlen, kom på placering 160.

OK Roxens herrlag i Jukolakavlen, kom på placering 160.

Skribent: Fanny Asketun
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
59072 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 01363813
E-post: This is a mailto link

Se all info