Hoppa till sidans innehåll

Gotland 2019

21 OKT 2019 13:58
Mer om Helg utan älg
  • Skapad: 21 OKT 2019 13:58

                     

Vill hänvisa till Marias fina reportage om Gotlandstävlingarna och bra bilder på de tävlande.  

Från vår del av resan kan det också vara intressant att berätta. Vi hade bra koll på tiden på resan till färjeläget i Nynäshamn på fredagen men det blev problem. Det var broöppning i Södertälje och när bron i norrgående trafik stängdes fungerade inte mekaniken utan man fick manuellt stänga bron. Vi fick vänta minst 20 min och då blev det tidsbrist. Vi körde i högsta fart till båten men när vi kom fram var grindarna stängda med stora hänglås och någon på insidan som sa att "tyvärr kommer ni inte med den här turen". Efter en stund kom den personen tillbaka, efter att ha ringt till fartyget, och då krånglade det med någon container så att de kunde släppa in oss och ytterligare två bilar som också fastnat i broöppningen.

Terrängen vid Lickershamn var väl OK men alla enbuskar och taggbuskar gjorde det svårt att ta sig fram och alla hade nog revor och småsår på benen. Man blev glad när man kunde springa på en väte där det var öppet och lättsprunget. Vid målet fanns det ett raukområde som var en turistattraktion. Den elektroniska rapporteringen på skärmar direkt på plats var bra service liksom skön dusch och omklädning i tält.

På första tävlingsdagen hörde vi talas om någon som fått hjärtbesvär och några som höll på med hjärtmassage i skogen. Efter en tid kom en helikopter på låg höjd över målplatsen för att hjälpa till. Det var en H-80-löpare från Gotland som där sprang sin sista tävling.

Skribent: Roland Alsén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info