Hoppa till sidans innehåll

FMT Julkalender

28 NOV 2020 23:12
Premiär 29/11 för en serie med fyra orienteringsbanor i Ljungsbro som släpps varje adventssöndag.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2020 23:12

I Flexible Map Tour 12 skall 24 skärmar på fyra banor letas upp fram till jul och varje avverkad tur ger en ledtråd inför finaluppgiften som blir synlig på hemsidan 24 december.

Tour 1: 29/11 - 26/12, valfri starttid öppet dygnet runt.

Var? Karta Gunnarstorp med start och mål vid Tellbyvallen i Ljungsbro. Se vägbeskrivning längst ner.

Kartor? Finns vid OK Skogsströvarnas klubbstuga i Olstorp, i en låda på farstukvisten till vänster om entrédörren. Ta med gärna med en egen plastficka (för den som glömt ligger några i botten av lådan). Du kan behålla kartan efter målgång. Många har gjort intresseanmälan om deltagande i OK Roxens Facebookgrupp och några extra kartor är utskrivna men om du inte är "anmäld", lägg ett mail till This is a mailto link så jag kan säkerställa att det finns kartor till alla som önskar. 

Om du är nyfiken på banan eller vill skriva ut kartan själv. Länk: Flexible Map Tour 12-1

 

Hur? Bana 2,8 km, svårighetsgrad medel. Vid kontrollerna sitter det små orangevita skärmar med reflex på så det funkar även med nattorientering. Skala 1:7500. 

Julquiz? Vid en kontroll som är markerad med glitter finns ett ord/antal bokstäver att lägga på minnet och notera. Det kommer till användning på julafton när finaluppgiften presenteras och medlemmar i OK Roxen kan tälva om ett pris.   

Julpynt? Ja, vid en kontroll är granen klädd med julgranskulor. Inte jag som pyntat den men synnerligen passande :)

Livelox? Ja, länk till Livelox: OK Roxen FMT 12. De som orienterar kan använda GPS för att se sin rutt på kartan. Man går då in på programmet livelox.com som sedan instruerar hur man fortsätter. Det gör det extra kul att se hur man sprungit och man kan jämföra sig med andra som sprungit samma bana.

UsynligO? Ja, det finns möjlighet att testa ny teknik där appen UsynligO indikerar kontrollerna med ett ljud i mobilen. Man kan också få lite hjälp med var man befinner sig när telefonen har tillgång till GPS och din position. Sök på UsynligO-banor "FMT 12-1". Se mer info och detaljer hur detta fungerar i artikeln från FMT 8: HÄR Den viktigaste förutsättningen för att appen ska fungera är att du tillåter att UsynligO ALLTID har tillgång till GPS och din position (ändras i telefonens val för inställningar). Annars vet inte appen var du befinner dig när du har appen i viloläge

Frågor? Tfn: 073-046 09 98 mail: This is a mailto link

Trevlig adventstid och lycka till!
Maria

Terrängbilder

Vägbeskrivning till starten. Parkering vid Tellbyvallen. 

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info