Hoppa till sidans innehåll

FMT 8 med UsynligO

02 AUG 2020 22:35
Denna gång erbjuds möjligheten att testa ny teknik när appen UsynligO indikerar kontrollerna med ett ljud i mobilen.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2020 22:35

På Flexible Map Tour 8 finns det inga uthängda skärmar utan istället finns möjlighet att testa UsynligO. Det är en mobilapp som spårar din plats via GPS och ett ljud låter när du hittat kontrollen. Se detta som ett test och är du inte intresserad av att prova den nya tekniken kan du springa banan ändå. På en utav kontrollerna finns det trots allt en skärm som är själva quizet i denna omgång. 

Var? Olstorp. Start och mål vid OK Skogsströvarnas klubbstuga. 

Starttid? När det passar dig. Öppet dygnet runt 3-23/8.

Hur? Enkel bana på 3,5km. Inga utsatta skärmar förutom på en kontroll. Karta skala 1:7 500.

Var finns karta? Vid OK Skogsströvarnas klubbstuga i Olstorp. I en låda på farstukvisten. Om du är nyfiken på banan eller vill skriva ut kartan själv. Länk: Flexible Map Tour 8

Hur fungerar UsynligO? Installera appen i din smartphone via Google Play eller AppStore. Den viktigaste förutsättningen för att appen ska fungera är att du tillåter att UsynligO ALLTID har tillgång till GPS och din position. Annars vet inte appen var du befinner dig när du har appen i viloläge. Kom ihåg att stänga av eventuellt strömsparläge eller liknande i telefonen.
Sök efter "FMT 8 OK Roxen" i appen. Under inställningar kan man ändra känsligheten för ”Radie runt kontroll” och ”Minimum GPS noggrannhet”. Börja med 25 meter respektive 50 meter för att testa av din telefons funktion. För vissa kommer det att fungera med betydligt kortare avstånd och GPS noggrannhet men för andra kanske det inte fungerar lika bra. Min telefon är inte alltid så pålitlig med GPS:en så jag har fått köra på nämnda inställningar. Det kan innebära att indikationen vid kontrollen kommer alltför tidigt men hellre det än ingen alls. I mina egna tester har appen ibland agerat lite nyckfullt. För den provlöpare jag engagerade så klarade det sig bra med 10 meters radie runt kontrollen och 30 meter för GPS noggrannheten. Ta det för vad det är, en kul grej att testa och inte att jämföra med att köra Sportident. Det allra bästa är målgången när en fanfar spelas :-)
Länkar:
UsynligO:s hemsida https://usynligo.no/
Lathund UsynligO: HÄR Tack OK Kontinent för att ni gjort och delat en bra sammanställning!
TV-inslag om Mullsjö SOK som använder UsynligO: HÄR

QUIZ
På en utav kontrollerna finns det en skärm och där är det en fråga. En person eftersöks. Vem?  
För den som använder UsynligO-appen kommer det succesivt att utkristallisera sig en bild i kompassnålen som syns på skärmen vartefter kontrollerna registreras. En extra ledtråd men den som skippar appen kommer klara frågan ändå. 
Medlemmar i OK Roxen kan skicka in svaret och vara med i utlottningen av ett pris. Maila ditt svar senast 23/8 till This is a mailto link 

Livelox: Nej. 

Frågor? Tfn 073-046 09 98

Feedback UsynligO: Om du testat appen är jag nyfiken på och höra hur det har fungerat. Om du med i OK Roxens Facebookgrupp skriv gärna en kommentar i inlägget där så vi kan ta del av varandras erfarenheter. 

Heja på och lycka till!
Maria

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info