Hoppa till sidans innehåll

FMT 7 - cykelorientering

09 JUL 2020 23:03
Flexible Map Tour 7 är tillgänglig 9 juli - 2 augusti.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2020 23:03

Ett lite annorlunda upplägg denna gång där de allra flesta lär hoppa upp på cykeln men för den som vill springa ett långpass eller gå en rejäl vandring så funkar förstås det också. Det är en enklare variant av orientering så här behöver man inte vara en inbiten orienterare för att fixa banan. Längs banan passerar man nära Ljungs slott och badet som ligger intill. Chokladfabriken och Göta Kanal är andra kända besöksmål i trakterna. Packar man med fika så passeras flera fina ställen att stanna till vid.

Var? Start och mål i Olstorp, Ljungsbo men har man bara karta och kontrollbeskrivning så går det att börja var som helst utmed rutten.  

Starttid? När det passar dig. Öppet dygnet runt 9/7-2/8.

Hur? En bana på ca 16 km som är anpassad för att ta sig an per "vanlig" cykel, behövs ingen mountainbike. Det är ingen detaljerad orienteringskarta så för att hitta kontrollerna behöver man ta hjälp av kontrollbeskrivningarna som visar info och ett foto eller detaljerat kartklipp. Kontrollerna är markerade med skärm i inplastat ark ca 9 x 9 cm. Man ser inte kontrollerna vid första anblicken så spana runt lite - högt, lågt, bredvid och bakom. Ingen markering vid startpunkt och mål. Kontroll 9 sitter i kanten på en privat tomt men det är klubbkompisarna Barbro & Bengt som bor där och de har gett tillstånd :)

Var finns karta? Vid OK Skogsströvarnas klubbstuga i Olstorp. I en låda på farstukvisten. Dela gärna karta om ni kör i team så räcker det till fler. Kartan är uppdelad på två sidor och även kontrollbeskrivningarna finns på ytterligare två sidor. Kan vara smart att ta en titt på karta och beskrivningar innan då det är skarpare bilder på skärmen än på utskrifterna. Länk till karta och kontrollbeskrivningar: Flexible Map Tour 7

Vill du ha en extra utmaning? Cykel-O. På varje kontroll finns en bokstav att notera. När du är i mål med alla bokstäver, kasta om dem och klura ut vilken plats i Östergötland det blir. Frågan är: vilken plats?
Medlemmar i OK Roxen kan skicka in svaret och vara med i utlottningen av ett pris. Maila ditt svar senast 2/8 till This is a mailto link 

Livelox? Nej, inte denna gång. 

Frågor? Tfn 073-046 09 98

Fortsatt trevlig sommar och lycka till!
Maria

Så här ser kontrollmarkeringarna ut:


Vyer från banan


Göta KanalBadplats Ljungbadet

 

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info