Hoppa till sidans innehåll

FMT 6 med Midsommar-OL

14 JUN 2020 23:01
Flexible Map Tour - orienteringsbana tillgänglig 15 juni - 5 juli.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2020 23:01

Enligt traditionen skall man plocka sju olika sorters blommor vid midsommar. Här blir det istället att "plocka" sju sommarbilder på några av de tolv kontrollskärmarna och lösa en gåta. Efter avverkad orientering kan man ta ett dopp och det finns även grillplats i anslutning till start- och målplats. Ladda gärna upp din rutt på Livelox efteråt så blir det lite tävlingsnerv och möjlighet att jämföra med andra. 

Var? Start,  mål och parkering vid badplatsen vid Hultsjön som ligger 7 km norr om Olstorp på vägen mot Tjällmo. Se vägbeskrivning på bilden längst ner. Observera att kartorna inte finns här utan hämtas vid OK Skogsströvarnas klubbstuga i Olstorp. De ligger i en låda på farstukvisten. Om du är nyfiken på banan eller vill skriva ut kartan själv. Länk: Flexible Map Tour 6

Starttid? När det passar dig. Öppet dygnet runt 15/6-5/7.

Hur? Bana 3,4km, svårighetsgrad medel. Kontrollerna är markerade med skärm i inplastat ark enligt bild nedan. Ingen markering vid startpunkt och mål. Karta skala 1: 7 500. För den som ev vill slippa att klättra upp på höjden vid kontroll 6 kan man skippa den utan och riskera att missa någon bild i Midsommar-OL. Från kontroll 7 till 8 passeras en bäck (vid "Öknen") som på kartan ser ut att vara rejäl men det är inga problem att ta sig över där. Respektera och håll avstånd till hus, förbjudet att beträda tomtmark som är olivgrönt på kartan. 

Vill du ha extra utmaning? Midsommar-OL. På sju kontroller är det en sommarinspirerad bild på baksidan som enligt instruktion ger en bokstav. Sitter även orange och vit snitsel på dessa kontroller. Var uppmärksam på att det inte alltid är första bokstaven som efterfrågas. När du är i mål med alla bokstäver, kasta om dem och klura ut vilket ord det blir, något som är förknippat med orientering. Frågan är: vilket ord?

Medlemmar i OK Roxen kan skicka in svaret och vara med i utlottningen av ett pris. Maila ditt svar senast 5/7 till This is a mailto link (har ny e-postadress!)

Livelox?Ja. De som orienterar kan använda GPS för att se sin rutt på kartan. Man går då in på programmet livelox.com som sedan instruerar hur man fortsätter. Det gör det extra kul att se hur man sprungit och man kan jämföra sig med andra som sprungit samma bana. Länk till Livelox: OK Roxen FMT 6

Frågor? Tfn 073-046 09 98

Trevlig sommar och lycka till!
Maria

Terrängbilder

Skribent: Maria Lillieström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info