Hoppa till sidans innehåll

FMT 10

27 SEP 2020 23:16
Flexible Map Tour - sprintorientering i centrala Ljungsbro 28/9-1/11.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2020 23:16

Var? Centrala Ljungsbro. Kartor finns i en låda på Rökingstigen 29 där vår klubbkompis Janne Pettersson bor. För vägledning så sitter det en markering i form av en orienteringsskärm på ett stuprör vid garaget. Startpunkten är vid grönområdet bakom tomten. Om du åker bil, parkera vid Ljungsbroskolan, se karta. Därifrån är det en lagom uppvärmningssträcka på ca 450 meter. 

Om du är nyfiken på banan eller vill skriva ut kartan själv. Länk: Flexible Map Tour 10

Starttid? Valfri, öppet dygnet runt 28/9 - 18/10.

Hur? Bana 3,2 km, svårighetsgrad medel. Banan är både på asfalt och i tätorsnära skogspartier Kontrollerna är markerade med inplastad orange och vit skärm. Eftersom banan är i ett område där många rör sig sitter en del kontroller lite gömda, en del sitter lågt. Om någon saknas, vänligen meddela det. Karta skala 1:4500.

Vid kontroll 11 är det väldigt kuperat och lite tuff terräng. För den som vill avstå det partiet kan man hoppa över 11:an utan att missa någon av rebusarna. Hänger en skärm där men baksidan är blank. 

Tänk på att du springer i tätbebyggt område så se upp för andra trafikanter och spring inte på tomtmark, det har olivgrön färg på kartan. I området från kontroll 11 – 14 kan en del uppfattas som tomtmark fast det inte är markerat så på kartan. Det är boende som har fixat till utanför sina tomtgränser. Där får man passera men respektera och håll avstånd till villatomterna. Det är likadant med en del tomter som passeras nära Göta Kanal. 

Quiz? Rebus-OL. På tre utav kontrollerna finns det en rebus på baksidan som ger ett antal bokstäver vlket när man sätter dem samman bildar ett aktuellt ord. Vilket ord? Medlemmar i OK Roxen kan skicka in svaret och vara med i utlottningen av ett pris. Maila ditt svar senast 1/11 till This is a mailto link 

Livelox?Ja, länk till Livelox: OK Roxen FMT 10. De som orienterar kan använda GPS för att se sin rutt på kartan. Man går då in på programmet livelox.com som sedan instruerar hur man fortsätter. Det gör det extra kul att se hur man sprungit och man kan jämföra sig med andra som sprungit samma bana. 

Frågor? Tfn 073-046 09 98

Heja på och lycka till!
Maria

Terrängbilder

Skribent: Maria Lillieström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Roxen - Orientering
C/o Bengt Östlund, Torpvägen 11
58572 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: 0708163813
E-post: This is a mailto link

Se all info